cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Highlighted
Stevel Advocate III
Advocate III

App isn't opening correctly

Hi,

 

I'm launching a survey PowerApp from an Admin PowerApp. The first time it worked great and passed the parameter that I have included in the launch URL.

 

Launch("https://web.powerapps.com/apps/76836bd7-f6fb-4362-b41b-8b3ab43c9f12?personId="&thisPatid);

 

Now the launch doesn't pass the parameter correctly from the browser (the target PowerApp no longer see's it) and when I launch from a published power app the launched app gets the message: "This app isn't opening correctly. This app didn't install correctly. Please try again." Session ID: 178061cf-2fdc-9baf-e6b3-6171be39c0ce

 

In the OnStart event of the target PowerApp: 

Set(thisPatId,Text(Param("personId")));

 

Please help...Steve

BTW: I logged out of PowerApps on my tablet and logged back in - same symptoms

2 ACCEPTED SOLUTIONS

Accepted Solutions
Power Apps
Power Apps

Re: App isn't opening correctly

If you want to launch a PowerApp within another app, then you can use the app id directly in the Launch function:

Launch("76836bd7-f6fb-4362-b41b-8b3ab43c9f12", "personId", thisPatid)

View solution in original post

Stevel Advocate III
Advocate III

Re: App isn't opening correctly

Hi Carlos,

 

As you pointed out, I wasn't using the Launch function correctly to pass parameters, however, after I fixed the parameter passing it didn't work with your syntax below. I couldn't launch another PowerApp from within an active PowerApp using just the AppId. What is launching the 2nd PowerApp is:

Launch("https://ms.web.powerapps.com/apps/76836bd7-f6fb-4362-b41b-8b3ab43c9f12","personId",thisPatid);

 

And, my launched PowerApp is happily getting the personId parameter onStart.

 

Thanks...Steve

View solution in original post

2 REPLIES 2
Power Apps
Power Apps

Re: App isn't opening correctly

If you want to launch a PowerApp within another app, then you can use the app id directly in the Launch function:

Launch("76836bd7-f6fb-4362-b41b-8b3ab43c9f12", "personId", thisPatid)

View solution in original post

Stevel Advocate III
Advocate III

Re: App isn't opening correctly

Hi Carlos,

 

As you pointed out, I wasn't using the Launch function correctly to pass parameters, however, after I fixed the parameter passing it didn't work with your syntax below. I couldn't launch another PowerApp from within an active PowerApp using just the AppId. What is launching the 2nd PowerApp is:

Launch("https://ms.web.powerapps.com/apps/76836bd7-f6fb-4362-b41b-8b3ab43c9f12","personId",thisPatid);

 

And, my launched PowerApp is happily getting the personId parameter onStart.

 

Thanks...Steve

View solution in original post

Helpful resources

Announcements
MBAS Gallery 2020

MBAS Gallery 2020

Watch Microsoft Business Applications Summit sessions on-demand.

firstImage

New Ranks and Rank Icons released on April 21!

The time has come: We are finally able to share more details on the brand-new ranks coming to the Power Apps Community!

Power Platform 2020 release wave 1 plan

Power Platform 2020 release wave 1 plan

Features releasing from April 2020 through September 2020

Top Solution Authors
Top Kudoed Authors
Users online (7,029)