cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Stevel
Level: Powered On

App isn't opening correctly

Hi,

 

I'm launching a survey PowerApp from an Admin PowerApp. The first time it worked great and passed the parameter that I have included in the launch URL.

 

Launch("https://web.powerapps.com/apps/76836bd7-f6fb-4362-b41b-8b3ab43c9f12?personId="&thisPatid);

 

Now the launch doesn't pass the parameter correctly from the browser (the target PowerApp no longer see's it) and when I launch from a published power app the launched app gets the message: "This app isn't opening correctly. This app didn't install correctly. Please try again." Session ID: 178061cf-2fdc-9baf-e6b3-6171be39c0ce

 

In the OnStart event of the target PowerApp: 

Set(thisPatId,Text(Param("personId")));

 

Please help...Steve

BTW: I logged out of PowerApps on my tablet and logged back in - same symptoms

2 ACCEPTED SOLUTIONS

Accepted Solutions
Power Apps Staff CarlosFigueira
Power Apps Staff

Re: App isn't opening correctly

If you want to launch a PowerApp within another app, then you can use the app id directly in the Launch function:

Launch("76836bd7-f6fb-4362-b41b-8b3ab43c9f12", "personId", thisPatid)

View solution in original post

Stevel
Level: Powered On

Re: App isn't opening correctly

Hi Carlos,

 

As you pointed out, I wasn't using the Launch function correctly to pass parameters, however, after I fixed the parameter passing it didn't work with your syntax below. I couldn't launch another PowerApp from within an active PowerApp using just the AppId. What is launching the 2nd PowerApp is:

Launch("https://ms.web.powerapps.com/apps/76836bd7-f6fb-4362-b41b-8b3ab43c9f12","personId",thisPatid);

 

And, my launched PowerApp is happily getting the personId parameter onStart.

 

Thanks...Steve

View solution in original post

2 REPLIES 2
Power Apps Staff CarlosFigueira
Power Apps Staff

Re: App isn't opening correctly

If you want to launch a PowerApp within another app, then you can use the app id directly in the Launch function:

Launch("76836bd7-f6fb-4362-b41b-8b3ab43c9f12", "personId", thisPatid)

View solution in original post

Stevel
Level: Powered On

Re: App isn't opening correctly

Hi Carlos,

 

As you pointed out, I wasn't using the Launch function correctly to pass parameters, however, after I fixed the parameter passing it didn't work with your syntax below. I couldn't launch another PowerApp from within an active PowerApp using just the AppId. What is launching the 2nd PowerApp is:

Launch("https://ms.web.powerapps.com/apps/76836bd7-f6fb-4362-b41b-8b3ab43c9f12","personId",thisPatid);

 

And, my launched PowerApp is happily getting the personId parameter onStart.

 

Thanks...Steve

View solution in original post

Helpful resources

Announcements
Better Together’ Contest Finalists Announced!

'Better Together’ Contest Finalists Announced!

Congrats to the finalists of our ‘Better Together’-themed T-shirt design contest! Click for the top entries.

thirdimage

Power Apps Community User Group Member Badge

Fill out a quick form to claim your user group badge now!

sixthImage

Join THE global Microsoft Power Platform event series

Attend for two days of expert-led learning and innovation on topics like AI and Analytics, powered by Dynamic Communities

Power Platform 2019 release wave 2 plan

Power Platform 2019 release wave 2 plan

Features releasing from October 2019 through March 2020

thirdimage

Microsoft Business Applications Virtual Launch

Join us for the Microsoft Business Applications Virtual Launch Event on Thursday, April 2, 2020, at 8:00 AM PST.

thirdimage

Community Summit North America

Innovate, Collaborate, Grow - The top training and networking event across the globe for Microsoft Business Applications

Top Solution Authors
Top Kudoed Authors
Users online (8,715)