cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Jose1
Level: Powered On

App not working when Published

I have an app that works perfectly fine when I play it while editing it; however, when I publish it the play it, it stops working. Any ideas what can be causing this issue?

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Super User
Super User

Re: App not working when Published

You might want to try going into app settings and turning off some of the preview features. 

 

If you are using SQL as a data source, try turning off the Explicit Column selection - this has worked for me when experiencing similar issues.

View solution in original post

5 REPLIES 5
Power Apps Staff linhtran
Power Apps Staff

Re: App not working when Published

Can you please provide some more details? After you publish the app, how did you play the app? Did you play the app from web.powerapps.com or from within the authoring experience? Does the app play but show nothing or what is the behavior that shows it doesn't work? Any screenshot is helpful as well.

litran@MSFT
Super User
Super User

Re: App not working when Published

You might want to try going into app settings and turning off some of the preview features. 

 

If you are using SQL as a data source, try turning off the Explicit Column selection - this has worked for me when experiencing similar issues.

View solution in original post

Jose1
Level: Powered On

Re: App not working when Published

Hello,

 

@linhtranI played the app from web.powerapps.com. When I play it when editing it, it works as expected. When I publish and play it, it does not work.

 

With being said, @PaulD1 your suggestion worked. It was both the Explicit column selection and Improved app rendering (final validation) preview settings that were preventing the app from collecting data from my SQL data source and was causing issues, such as FK_ID not found.

 

Thank you both for your responsiveness. I really appreciate it!

Re: App not working when Published

massive kudos @PaulD1. That was really puzzing me !

Highlighted
Pnolan
Level: Powered On

Re: App not working when Published

Hi, 

 

I am having the same issue however, I am using a sharepoint list as data source. 

 

It works when in edit mode, but not when published on powerapps app on Iphone or in the web browser. 

 

Any suggestions?

 

Helpful resources

Announcements
thirdimage

Power Apps Community User Group Member Badge

Fill out a quick form to claim your user group badge now!

sixthImage

Power Platform World Tour

Find out where you can attend!

Power Platform 2019 release wave 2 plan

Power Platform 2019 release wave 2 plan

Features releasing from October 2019 through March 2020

SecondImage

Difinity Conference

The largest Power BI, Power Platform, and Data conference in New Zealand

Top Solution Authors
Top Kudoed Authors (Last 30 Days)
Users online (5,516)