cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Scootteruk
Frequent Visitor

Attachments with a form not saving

I have built a form to upload data into a list.

 

My user has a requirement to add attachments when a new record is entered via the form.

 

I have added the Attachments DataCard to my form, and when I click I get the standard explorer to find a file, which then is listed in the form but has "Unsaved" next to it.

 

If I submit the form the attachments column has a paper clip in it, but I cannot see or access any attachments.

 

Help! 😞

 

Scott

5 REPLIES 5
leyburn19
Memorable Member
Memorable Member

Do you have a screen shot?  Is the attachment actually attached to the  list (sharePoint?) but not showing on your form?

v-xida-msft
Community Support
Community Support

Hi @Scootteruk ,

Could you please share a bit more about your issue?

Do you mean that the Attachments control within your Edit form could not save attachments into your SP list?

 

Based on the issue that you mentioned, I have made a test on my side, and don't have the issue that you mentioned.

 

When you attach files using the Attachments control within your Edit form, the new attached file would be recognized as "Unsaved":8.JPGOnce you submitted your record, and then edit the previous submitted record (attached with attachments) within your app, the uploaded files would be existed within the Attachments control:9.JPG

Please consider re-generate a new app based on your SP List, then enable the "Attachments" data card within your Edit form, submit a new record along with some attachments, then check if the issue is solved.

 

More details about generating an app based on SP list data source, please check the following article:

https://docs.microsoft.com/en-us/powerapps/maker/canvas-apps/app-from-sharepoint

 

Best regards,

Community Support Team _ Kris Dai
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.

Upon submission of the form, the files are not saved and are no longer shown on the form when you edit from the SP list.

 

In fact, when I edit from the SP List, none of the data entered is present on the form it is a blank form

 

Any ideas?

yashag2255
Dual Super User II
Dual Super User II

Hi, 

 

Please refer to this post. Another user had this problem and the sugeestions have helped them. 

 

https://powerusers.microsoft.com/t5/General-Discussion/Unable-to-attach-in-Powerapps-form/m-p/289456...

 

Thanks, 

 

If this reply has answered your question or solved your issue, please mark this question as answered. Answered questions helps users in the future who may have the same issue or question quickly find a resolution via search. If you liked my response, please consider giving it a thumbs up. THANKS!

Do you have allow attachments turned on in the List Setting - Advanced

Helpful resources

Announcements
PA User Group

Welcome to the User Group Public Preview

Check out new user group experience and if you are a leader please create your group

MBAS Attendee Badge

Claim Your Badge & Digital Swag!

Check out how to claim yours today!

secondImage

Demo Extravaganza is Back!

We are excited to announce that Demo Extravaganza for 2021 has started!

MBAS on Demand

Microsoft Business Applications Summit sessions

On-demand access to all the great content presented by the product teams and community members! #MSBizAppsSummit #CommunityRocks

Power Apps June 2021

June Power Apps Community Call

Don't miss the call this month on June 16th - 8a PDT

Top Solution Authors
Top Kudoed Authors
Users online (21,557)