cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Highlighted
Advocate I
Advocate I

Re: Auto height bug?

My autoheight galleries are still experiencing an issue with being temporarily jumbled.  Waiting or clicking on the gallery generally resolves it, but this doesn't seem to be fixed yet.  Where do I see the PowerApps version?  

Highlighted
Advocate V
Advocate V

Re: Auto height bug?

Also having heavy problems with the autoheight feature inside a flexible gallery.

Setup: Page -> Gallery -> Label with autoheight

No nested gallery.

 

Current app version is 3.19021.13, lowest version ever was 3.19013.14

 

I am loading the items from a custom connector before navigating to the page with the error, so the lines are transferred to the page in the third Navigate parameter.

 

Changing app rendering didn't have any effect.

 

Highlighted
Advocate III
Advocate III

Re: Auto height bug?

Having the same issue here with a label in an autoheight gallery.

 

3.19032.13

Highlighted
Super User
Super User

Re: Auto height bug?

It will always be messed up looking when you just "Preview the App" from Edit mode. 

 

When you are in actual Play mode it is typically because it takes time to load and adjust. I have one that I needed the AutoHeight gallery on but that was an issue for me so I just put a timer on it that shows a "Loading" screen with spinner for just a few seconds and then hides it so...from a user point they don't see that.

 

BUT...If I have a lot of data there I still notice it to be an issue when I scroll..and that is annoying.

Advocate V
Advocate V

Re: Auto height bug?

Still not fixed for me...

 

New app rendering turned on or off. Optimization of controls turned on or off. Doesn't help...

Highlighted
Advocate I
Advocate I

Re: Auto height bug?

Thanks @jlister  this solved the problem for me also

@Flow team this glitch still exists

Highlighted
New Member

Re: Auto height bug?

Guys, the above solution didn't work for me...

So if you're still facing the issue, well I might I a solution for you!
My first contribution here since I'm very new in PowerApps and I really like that guy 😄

 

I figured out that the messy control is not the 'autoheight' itself but the 'wrap' one!
And even though both are set to true, I finally had to force the body (where is my text content) to 'wrap' on loading the screen.

So I simply set the screen OnVisible to: Body7.Wrap = true

And Voila! Works like a charm for me now!

I hope that it will help you too 😉

Helpful resources

Announcements
secondImage

New Return to Workplace

Reopen responsibly, monitor intelligently, and protect continuously with solutions for a safer work environment.

secondImage

Power Platform 2020 release wave 2 plan

Features releasing from October 2020 through March 2021

Top Solution Authors
Top Kudoed Authors
Users online (11,865)