cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
KC
Kudo Kingpin
Kudo Kingpin

BUG: Editor Properties and Screens Panels disappear and menus are disabled after preview mode of a Datatable

Started seeing this last Friday, Jun 26, 2019,

in a clients PowerApps Environment.

 

This behavior is present in both 

Microsoft Edge and Chrome Browsers

While in the Web Editor:

  1. Click the Preview button
  2. Navigate to screen with a DataTable
  3. Click the X to close and go back to editing.

The Screen shrinks to Editor size but the side panels,

the Screens Tree view and the Properties panels are both missing and main menus do nothing.

Close button is also disabled.

 

Only recourse is to close the app and launch once more.

Clearing all cache in either browers has no affect.

Fortunatley Production app is not affected.

 

Chrome: Version 75.0.3770.100

Microsoft Edge: 42.17134.1.0

 

PowerApps Version: 3.19062.18

APPID: 3aa4dd04-3859-4ad3-ac18-2e6e5e9b05b9

 

UPDATE:

  1. Sorry I did not see this until now but the X Button does not actually put you back into edit mode, you still remain in Preview Mode.
  2. Edited another app using PowerApps version 3.19022.17 the issues above are not present.

 

 

 

 

10 REPLIES 10
sunnyfork
Frequent Visitor

Hi, same problem here:
https://powerusers.microsoft.com/t5/General-Discussion/Bug-Screens-with-data-table-have-javascript-e...

So it seems the data table is the cause of this problem.
LRVinNC
Resident Rockstar
Resident Rockstar

I don't know if this may be related or not but a couple hours ago I had the last 3 screens disappear off my tree.  They simply weren't there.  I knew I had not deleted them.  I closed the app and restarted and they were where they were supposed to be again.

LRVinNC

------------------
Please click Accept as solution if my post helped you solve your issue. This will help others find it more readily. It also closes the item. If the content was useful in other ways, please consider giving it Thumbs Up.

 

@sunnyfork Ah! I should have checked your post first. Hopefully this is resolved soon.

I'm also seeing this issue.

The navigation and property panes become unresponsive or disappear altogether and the activiy indicator runs constantly. Only option is to close and reopen Studio in the browser.

App runs fine in Web and Android players.

First noticed it sometime last week.

Update: Deleted all the data tables in my App (was only using them to view the state of variables during testing) and so far the problem appears to be resolved for me.

I'll try your solution.

Thank you Paul

Anonymous
Not applicable

Hi All,

 

Is anyone still experiencing this issue?

 

@Anonymous 

@Anonymous As of this morning,

I'm not seeing this issue any longer and the PowerApps release version is now 3.19063.12

Anonymous
Not applicable

Thanks for the follow up @KC . I'm going to leave the thread open for now in case this issue pops up again. 

 

@Anonymous 

Helpful resources

Announcements
Power Apps News & Annoucements carousel

Power Apps News & Announcements

Keep up to date with current events and community announcements in the Power Apps community.

Community Call Conversations

Introducing the Community Calls Conversations

A great place where you can stay up to date with community calls and interact with the speakers.

Power Apps Community Blog Carousel

Power Apps Community Blog

Check out the latest Community Blog from the community!

Top Solution Authors
Top Kudoed Authors
Users online (3,929)