cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Highlighted
Frequent Visitor

Blank Columns in Collection on production but not canvas

I have a collection that I am pulling from an Azure Sql Server database.  On the canvas, all the data pulls and displays properly.  However, when it's published only a few of the text fields and all the number fields show up in the collection.  90% of the text fields get collected as blank

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Highlighted
Community Support
Community Support

Re: Blank Columns in Collection on production but not canvas

Hi @clee1 ,

Have you solved your problem?

 

It is an known issue with SQL Table data source. If you turn on the "Explicit column selection" option within Advanced settings of App settings, when you run your published app, the data may not be loaded properly.

 

Please consider turn off the "Explicit column selection" option within Advanced settings of App settings of your app when you run the published app. The Product Team is investigating this issue, if the issue is solved, I would reply here.

 

If you have solved your problem, please go ahead to click "Accept as Solution" to idenfity this thread has been solved.

 

Best regards,

Community Support Team _ Kris Dai
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.

View solution in original post

2 REPLIES 2
Highlighted
Frequent Visitor

Re: Blank Columns in Collection on production but not canvas

I think I figured it out.   I had the "explicit column selection" box checked in experimental features.  Apparently, that feature is buggy. 

Highlighted
Community Support
Community Support

Re: Blank Columns in Collection on production but not canvas

Hi @clee1 ,

Have you solved your problem?

 

It is an known issue with SQL Table data source. If you turn on the "Explicit column selection" option within Advanced settings of App settings, when you run your published app, the data may not be loaded properly.

 

Please consider turn off the "Explicit column selection" option within Advanced settings of App settings of your app when you run the published app. The Product Team is investigating this issue, if the issue is solved, I would reply here.

 

If you have solved your problem, please go ahead to click "Accept as Solution" to idenfity this thread has been solved.

 

Best regards,

Community Support Team _ Kris Dai
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.

View solution in original post

Helpful resources

Announcements
Ignite

Microsoft Ignite

This will be a conference that you do not want to miss!

secondImage

New Return to Workplace

Reopen responsibly, monitor intelligently, and protect continuously with solutions for a safer work environment.

August 2020 CYST Challenge

Check out the winners of the recent 'Can You Solve These?' community challenge!

Experience what’s next for Power Apps

Join us for an in-depth look at the new Power Apps features and capabilities at the free Microsoft Business Applications Launch Event.

Check this Out

Helpful information

Featuring samples like Return to the Workplace and Emergency Response Applications

secondImage

Power Platform 2020 release wave 2 plan

Features releasing from October 2020 through March 2021

Top Solution Authors
Top Kudoed Authors
Users online (5,155)