cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Highlighted
Advocate V
Advocate V

Bug? Gallery not shown when inside DataCard

Hey everybody,

 

today I encountered a strange behaviour, which I didn't saw earlier.

I embedded a gallery control inside a datacard of a form and it is not showing any content. When I copy and paste it on the same level as the form, evrything is showing fine.

 

Is that a bug or intended behaviour? I thought I read something about placing galleries inside other controls, but couldn't find that now.

 

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Highlighted
Advocate V
Advocate V

Re: Bug? Gallery not shown when inside DataCard

Okay,
so today starting a new day, I just thought "Just copy & paste the gallery from yesterday, which is now on the page outside the form back into the data card, just for a try." .... and now it's working. This is really strange behaviour.

So what I did was:
1. Add gallery to datacard (items property was from the beginning a sharepoint list and directly set in the gallery) -> did show anything

2. Copy & Paste the gallery on the page -> Everything works

3. Copy & Paste into datacard -> doesn't work

4. Leave the gallery outside the form

5. Close app & Open app

6. Copy & Paste the gallery into the data card -> works

I didn't touch any property after the initial generation of the gallery... But thanks guys!

View solution in original post

3 REPLIES 3
Highlighted
Responsive Resident
Responsive Resident

Re: Bug? Gallery not shown when inside DataCard

Hi @AlexN, try this and check if it helps https://powerusers.microsoft.com/t5/Power-Apps-Ideas/Support-placing-a-gallery-in-a-data-card/idi-p/... ------------------------------------------------------------------------------------------- if this answers your question mark it as verified and give it a thumbsup Regards, Pavan Kumar Garlapati
Highlighted
Microsoft
Microsoft

Re: Bug? Gallery not shown when inside DataCard

Hello,

 

This is intended behavior. Please refer to below thread for more details:

 

https://powerusers.microsoft.com/t5/Building-Power-Apps/Gallery-inside-Data-Form-no-longer-selectabl...

 

Link to ideas forum for similar request. Feel free to add your vote for this feature.

 

https://powerusers.microsoft.com/t5/Power-Apps-Ideas/Support-placing-a-gallery-in-a-data-card/idi-p/...

 

 

Highlighted
Advocate V
Advocate V

Re: Bug? Gallery not shown when inside DataCard

Okay,
so today starting a new day, I just thought "Just copy & paste the gallery from yesterday, which is now on the page outside the form back into the data card, just for a try." .... and now it's working. This is really strange behaviour.

So what I did was:
1. Add gallery to datacard (items property was from the beginning a sharepoint list and directly set in the gallery) -> did show anything

2. Copy & Paste the gallery on the page -> Everything works

3. Copy & Paste into datacard -> doesn't work

4. Leave the gallery outside the form

5. Close app & Open app

6. Copy & Paste the gallery into the data card -> works

I didn't touch any property after the initial generation of the gallery... But thanks guys!

View solution in original post

Helpful resources

Announcements
secondImage

New Return to Workplace

Reopen responsibly, monitor intelligently, and protect continuously with solutions for a safer work environment.

August 2020 CYST Challenge

Check out the winners of the recent 'Can You Solve These?' community challenge!

Experience what’s next for Power Apps

Join us for an in-depth look at the new Power Apps features and capabilities at the free Microsoft Business Applications Launch Event.

Check this Out

Helpful information

Featuring samples like Return to the Workplace and Emergency Response Applications

secondImage

Power Platform 2020 release wave 2 plan

Features releasing from October 2020 through March 2021

Top Solution Authors
Users online (5,408)