cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Highlighted
wkaper1
Level: Powered On

Bug? Simple CRUD API: strange function signature using PUT function

I have a custom API that does GET, POST, PUT and DELETE actions on a single type of items.

This question / bug report is about the PUT function.

I registered the custom connector and it shows the PUT function correctly as in the below screenshot.Connector_Definition_Put.PNG

 

As the screenshot shows there are two parameters:

- id

- A record that contains four properties: Title, ToDoID, Priority, Done

 

If I try to use this function inside PowerApps, it shows me a different signature, as the next three pictures will show.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PowerApp shows it expects two parameters, called "id" and "Title", see screenshot 2 below:

ToDoes_PUT_param1_of_3.PNG

After I add the requested Title as in screenshot 3, it becomes clear that a third parameter is expected which is a record.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Screenshot 3: a Record is expected as a third parameter:ToDoes_PUT_param3_of_3_initial.PNG

 

 

The expected contents of the record are shown between the curly braces, as below:

{ ToDoID: number, Priority: number, Done: Boolean }

 

 

 

 

 

 

 

My question: why is the "Title" property not inside the curly braces?

That would be consistent with the design of the API as well as consistent with the connectors view of the API.

Can I call it a bug? O a design problem? It does not seem consistent.

 

This PowerApp works though !

I can update the "Title", if I complete the formula as below (screenshot 4).ToDoes_PUT_param3_of_3_final.PNG

 

 

If you want to reproduce the shown symptoms, see the details below:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The API is here:

http://entocaretodoapi.azurewebsites.net/

It's public at the moment.

 

It's swagger file is at:

http://entocaretodoapi.azurewebsites.net/swagger/docs/v1

 

With best regards,

wkaper1

 

 

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Community Support Team
Community Support Team

Re: Bug? Simple CRUD API: strange function signature using PUT function

Hi @wkaper1,

 

I replied your issue in another thread:

https://powerusers.microsoft.com/t5/PowerApps-Forum/Bug-Simple-CRUD-API-strange-function-signature-u...

 

Regards,

Michael

Community Support Team _ Michael Shao
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.

View solution in original post

1 REPLY 1
Community Support Team
Community Support Team

Re: Bug? Simple CRUD API: strange function signature using PUT function

Hi @wkaper1,

 

I replied your issue in another thread:

https://powerusers.microsoft.com/t5/PowerApps-Forum/Bug-Simple-CRUD-API-strange-function-signature-u...

 

Regards,

Michael

Community Support Team _ Michael Shao
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.

View solution in original post

Helpful resources

Announcements
thirdimage

Power Apps Community User Group Member Badge

Fill out a quick form to claim your user group badge now!

sixthImage

Power Platform World Tour

Find out where you can attend!

Power Platform 2019 release wave 2 plan

Power Platform 2019 release wave 2 plan

Features releasing from October 2019 through March 2020

SecondImage

Difinity Conference

The largest Power BI, Power Platform, and Data conference in New Zealand

Top Solution Authors
Top Kudoed Authors (Last 30 Days)
Users online (5,194)