cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Anonymous
Not applicable

Bugg: Gallery wont go into "edit mode"

I have a bugg in my current app which is very frustrating. When I open my app I can't edit my gallery. The pen icon is not there. I can manually choose objects from the list on the left to edit code. How ever I can't move any of the objects inside the gallery. I have to cut the gallery out and paste it again to get it to work. 

 

Does anyone know of a fix for this?

 

When I have cut and re-pasted the gallery.When I have cut and re-pasted the gallery.Newly opened appNewly opened app

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
RandyHayes
Super User III
Super User III

@Anonymous  this seems to be a known (but apparently unspoken) issue.

 

Your fix is the most recent one - cut the gallery and then bring it back (I typically do an undo (ctrl-z) rather than a paste - as paste can screw up the positions and other items).

_____________________________________________________________________________________
Digging it? - Click on the Thumbs Up. Solved your problem? - Click on Accept as Solution. Others seeking the same answers will be happy you did.
Check out my PowerApps Videos too!

View solution in original post

4 REPLIES 4
RandyHayes
Super User III
Super User III

@Anonymous  this seems to be a known (but apparently unspoken) issue.

 

Your fix is the most recent one - cut the gallery and then bring it back (I typically do an undo (ctrl-z) rather than a paste - as paste can screw up the positions and other items).

_____________________________________________________________________________________
Digging it? - Click on the Thumbs Up. Solved your problem? - Click on Accept as Solution. Others seeking the same answers will be happy you did.
Check out my PowerApps Videos too!

View solution in original post

NigelP
Kudo Kingpin
Kudo Kingpin

Hi @Anonymous 

 

This is probably another "Improved Rendering" problem.

 

Go to File -> App Settings and turn "Improved rendering" to "off".

 

Close the App, reopen it and see if the problem still exists.

 

Regards

 

Nigel

@NigelP  in theory you would think so...and it will for a while, but the problem returns again.

I've seen the problem appear in cases where I've worked on a Gallery, switched to another control, came back to the Gallery and now it is hosed.  Gotten VERY use to ctrl-x ctrl-z for resolution on this one.

_____________________________________________________________________________________
Digging it? - Click on the Thumbs Up. Solved your problem? - Click on Accept as Solution. Others seeking the same answers will be happy you did.
Check out my PowerApps Videos too!
Anonymous
Not applicable

I have to have this option turned on because if I dont, some of my buttons disappear...

 

Thank you anyway.

 

 

 

Helpful resources

Announcements
PA User Group

Welcome to the User Group Public Preview

Check out new user group experience and if you are a leader please create your group

Power Apps Community Call

Monthly Power Apps Community Call

Did you miss the call?? Check out the Power Apps Community Call here!

secondImage

Experience what’s next for Power Apps

See the latest Power Apps innovations, updates, and demos from the Microsoft Business Applications Launch Event.

Power Platform ISV STudio

Power Platform ISV Studio

ISV Studio is the go-to Power Platform destination for ISV’s to monitor & manage applications post-AppSource publish.

Top Solution Authors
Top Kudoed Authors
Users online (37,041)