cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Highlighted
Frequent Visitor

Camera images not displaying in collection

Hi All, 

 

I'm having issues with displaying images taken from the camera control. I have created a blank app, added a camera control and a button. The formula for the OnSelect of the button is as follows: 

 

Collect(Selfie,{Photo:Camera1.Photo, Filename: "test.jpg"})

 

When I go into File > Collections the file name is there but the image isnt captured/displayed correctly. If I link my collection to a gallery the image isnt displaying although the filename is as thats being captured. I've tried in Chrome, Edge and Firefox as well as publishing and using on iPhone, still same issue. I have checked my camera settings locally on my device and everything appears to be allowed. 

 

Please could someone advise why these images are not capturing/displaying correctly? 

 

Thanks in advance for your help 🙂 

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Highlighted
Community Support
Community Support

Re: Camera images not displaying in collection

Hi @HUmarelO,

 

I cannot reproduce your issue. I used the same configuration like yours, and I tested this app on iOS mobile. I first click on the camera control, and then click on the button. Then repeat these 2 steps and I got pictures shown in Gallery like below:

webwxgetmsgimg.jpeg

 

What device that you are using and did you make sure that you have click on the camera area before clicking on button?

 

Regards,

Mona

Community Support Team _ Mona Li
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.

View solution in original post

2 REPLIES 2
Highlighted
Community Support
Community Support

Re: Camera images not displaying in collection

Hi @HUmarelO,

 

I cannot reproduce your issue. I used the same configuration like yours, and I tested this app on iOS mobile. I first click on the camera control, and then click on the button. Then repeat these 2 steps and I got pictures shown in Gallery like below:

webwxgetmsgimg.jpeg

 

What device that you are using and did you make sure that you have click on the camera area before clicking on button?

 

Regards,

Mona

Community Support Team _ Mona Li
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.

View solution in original post

Highlighted
Frequent Visitor

Re: Camera images not displaying in collection

Yes, all resolved thank you! I increased the padding size of the camera control and added a camera icon over control area which also included the same OnSelect function.  

Helpful resources

Announcements
secondImage

New Return to Workplace

Reopen responsibly, monitor intelligently, and protect continuously with solutions for a safer work environment.

Experience what’s next for Power Apps

Join us for an in-depth look at the new Power Apps features and capabilities at the free Microsoft Business Applications Launch Event.

Check this Out

Helpful information

Featuring samples like Return to the Workplace and Emergency Response Applications

secondImage

Power Platform 2020 release wave 2 plan

Features releasing from October 2020 through March 2021

Top Solution Authors
Top Kudoed Authors
Users online (7,262)