cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Highlighted
Helper III
Helper III

Connection.Connected won't work as expected

I'm creating canvas app and want to work with iPad.

Something strange but I have label showing connection status says:

 Label1.text=If(Connection.Connected, "Network Connected", "Disconnected")

 

Also icons I have with same formula:

 Image=If(Connection.Connected, Icon1Pic, Icon2Pic)

 

Both of them does not work fine when I was trying to run this app with iPad.

When Online, it shows label with text, "Network Connected" but when I cut off Wifi (Airplane mode), just blank text as well as no icon image, gone.

 

I'm struggling why text for False status doesn't show appropriately....

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Highlighted
Community Support
Community Support

Hi @Sam44 ,

Based on the issue that you mentioned, I have made a test on my side (iOS Mobile device, PowerApps Mobile App version: 3.19092.16, iOS version: 13.0), and don't have the issue that you mentioned.

 

Please check if the version of PowerApps Mobile App has been upgrade to the latest version, if not, please consider upgrade it to the latest version, then try it again, check if the issue is solved.

 

Also please make sure the version of your Mobile device is the latest version. In addition, please consider uninstall the PowerApps Mobile App from your iPad, then re-install it again, try your app again, check if the issue is fixed.

 

If the issue still exists, please consider submit an assisted support ticket through the following link:

https://powerapps.microsoft.com/en-us/support/pro

 

Best regards,

Community Support Team _ Kris Dai
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.

View solution in original post

2 REPLIES 2
Highlighted
Community Support
Community Support

Hi @Sam44 ,

Based on the issue that you mentioned, I have made a test on my side (iOS Mobile device, PowerApps Mobile App version: 3.19092.16, iOS version: 13.0), and don't have the issue that you mentioned.

 

Please check if the version of PowerApps Mobile App has been upgrade to the latest version, if not, please consider upgrade it to the latest version, then try it again, check if the issue is solved.

 

Also please make sure the version of your Mobile device is the latest version. In addition, please consider uninstall the PowerApps Mobile App from your iPad, then re-install it again, try your app again, check if the issue is fixed.

 

If the issue still exists, please consider submit an assisted support ticket through the following link:

https://powerapps.microsoft.com/en-us/support/pro

 

Best regards,

Community Support Team _ Kris Dai
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.

View solution in original post

Highlighted

@v-xida-msft 

Thanks for your help and I deleted iOS PowerApps app once and re-install it. It works now.

Helpful resources

Announcements
Community Conference

Power Platform Community Conference

Check out the on demand sessions that are available now!

News & Announcements

Community Blog

Stay up tp date on the latest blogs and activities in the community News & Announcements.

secondImage

Power Platform 2020 release wave 2 plan

Features releasing from October 2020 through March 2021

Community Highlights

Community Highlights

Check out the Power Platform Community Highlights

Top Solution Authors
Top Kudoed Authors
Users online (9,241)