cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
hngdev
Resolver II
Resolver II

Custom APIs result in Resource Not Found

Hello,

 

I am using Custom APIs for my app. What happens is that:

  • I had an old version of the api app and swagger file, they work well with the app
  • Then when I add new functions to the api app and update the swagger file.
  • The old functions works, but the new ones don't and result in Resource Not Found
  • I tested with web version of the PowerApps, it doesn't work as well
  • I tested API app on browsers, they all work.

Does cache involve into this? I already clear it by using Windows's Disk Cleanup and it doen't help

Anyone has any idea?

 

 

7 REPLIES 7
v-yamao-msft
Community Support
Community Support

Hi Hngdev,


How about deleting the old connection and re-creating a connection with Custom Apis? please try if this works.

 

Best regards,
Mabel Mao

 

Community Support Team _ Mabel Mao
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.

Thank you,

Unfortunately, it didn't solve the problem.

yukonn
Advocate III
Advocate III

Hi,

 

Spoiler
• I tested API app on browsers, they all work.

Do you mean PowerApp application or Swagger UI?

 

 

Regards,

It happened to my PowerApps application.

Thing I figured out is that I named the connections the same for the old and new custom APIs, and I think there're some kinds of caches that stored the old one. When I changed the connection's name, it just worked.

taufik
Regular Visitor

Did your problem solved?

 

1. Sometimes when microsoft update the powerapps platform the api custom connection is affected (experience it 4 times)

2. Can you show or send me personally the swagger file? (hard to imagine what is wrong)

 

If you are not using HTTP, you are not in the cloud.

Look like bug on cloud. I face with same issue (API) is not update after add the new func. or amend on existing. What i did

 

1. Remove Existing Connector on PowerApp, Save and exit PowerApp.

2. Delete and Load Latest API to cloud.

3. Add back Connector to PowerApp.

4. Run PowerApp but still using previous Connector.

 

But it effect if we use with new name.

 

Regards,

Thank you, yukonn,

Another way to look at it.

Helpful resources

Announcements
UG GA Amplification 768x460.png

Launching new user group features

Learn how to create your own user groups today!

Community Connections 768x460.jpg

Community & How To Videos

Check out the new Power Platform Community Connections gallery!

Welcome Super Users.jpg

Super User Season 2

Congratulations, the new Super User Season 2 for 2021 has started!

Carousel 2021 Release Wave 2 Plan 768x460.jpg

2021 Release Wave 2 Plan

Power Platform release plan for the 2021 release wave 2 describes all new features releasing from October 2021 through March 2022.

Users online (2,734)