cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
randomsky
Helper I
Helper I

Custom connector returning binary output

I've created a custom connector to get data from a calendar feed. The data it returns is in the format:

 

 

BEGIN:VCALENDAR
CALSCALE:GREGORIAN
VERSION:2.0
X-WR-CALNAME: TestApp
PRODID:-//Company//TestApp//EN
METHOD:PUBLISH
BEGIN:VEVENT
DTSTART;VALUE=DATE:20221101
DTEND;VALUE=DATE:20221102
SUMMARY:Start Test 19799
URL;VALUE=URI:https://app.my.com/job/jobview.aspx?id=53932947
DESCRIPTION:test\n\nhttps://app.my.com/job/jobview.aspx?id=53932947
UID:JS53932947
SEQUENCE:0
END:VEVENT
BEGIN:VEVENT
DTSTART;VALUE=DATE:20221105
DTEND;VALUE=DATE:20221106
SUMMARY:Complete Test 19799
URL;VALUE=URI:https://app.my.com/job/jobview.aspx?id=53932947
DESCRIPTION:test\n\nhttps://app.my.com/job/jobview.aspx?id=53932947
UID:JE53932947
SEQUENCE:0
END:VEVENT
BEGIN:VEVENT
DTSTART;VALUE=DATE:20221101
DTEND;VALUE=DATE:20221102
SUMMARY:Test 19800
URL;VALUE=URI:https://app.my.com/job/jobview.aspx?id=53932952
DESCRIPTION:test 2\n\nhttps://app.my.com/job/jobview.aspx?id=53932952
UID:J53932952
SEQUENCE:0
END:VEVENT
BEGIN:VEVENT
DTSTART;VALUE=DATE:20221115
DTEND;VALUE=DATE:20221116
SUMMARY:Start Test 19801
URL;VALUE=URI:https://app.my.com/job/jobview.aspx?id=53932958
DESCRIPTION:test 3\n\nhttps://app.my.com/job/jobview.aspx?id=53932958
UID:JS53932958
SEQUENCE:0
END:VEVENT
BEGIN:VEVENT
DTSTART;VALUE=DATE:20221117
DTEND;VALUE=DATE:20221118
SUMMARY:Complete Test 19801
URL;VALUE=URI:https://app.my.com/job/jobview.aspx?id=53932958
DESCRIPTION:test 3\n\nhttps://app.my.com/job/jobview.aspx?id=53932958
UID:JE53932958
SEQUENCE:0
END:VEVENT
END:VCALENDAR

 

When I test the response from the custom connector it returns the data correctly with a 200 response. However when I try calling the connector from within the PowerApp it returns a true:

randomsky_0-1638243760579.png

Not sure what I'm missing. I've tried opening the browser with the Power App in incognito mode but that didn't help. Any guidance appreciated. Thanks.

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
v-xiaochen-msft
Community Support
Community Support

Hi @randomsky ,

 

Usually this situation is that you use the wrong response body.

Since powerapps is static, the response body need to match the body. Please check it .

If your body output is invalid in response body, I suggest you use http action in flow.

 

Best Regards,

Wearsky

View solution in original post

4 REPLIES 4

@randomsky 

Probably the usage from the formula is not correct.

 

Try reviewing here to make sure:

https://docs.microsoft.com/en-us/connectors/custom-connectors/use-custom-connector-powerapps#add-for...

 

Next, I recommend to try with returning only the data without putting it into a collection first, and see if it works.

 

Such as just using something like:

 

 

YourConnector.YourAction(YourInput_OnlyIfNeeded)

 

 

Only after checking the above returns data into the PowerApp as just text first, then try it in Collection after that.

 

Check if it helps.

v-xiaochen-msft
Community Support
Community Support

Hi @randomsky ,

 

Usually this situation is that you use the wrong response body.

Since powerapps is static, the response body need to match the body. Please check it .

If your body output is invalid in response body, I suggest you use http action in flow.

 

Best Regards,

Wearsky

Hi @poweractivate ,

 

I tried that but still get a boolean:

randomsky_0-1638695367783.png

 

Thanks @v-xiaochen-msft , yes, I think using a flow may work better for this situation.

Helpful resources

Announcements
Ignite 2022

WHAT’S NEXT AT MICROSOFT IGNITE 2022

Explore the latest innovations, learn from product experts and partners, level up your skillset, and create connections from around the world.

Power Apps Africa Challenge 2022

Power Apps Africa Challenge

Your chance to join an engaging competition of Power Platform enthusiasts.

Top Kudoed Authors
Users online (3,385)