cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
JohnP
Kudo Kingpin
Kudo Kingpin

Data from SharePoint lists not loading sometimes

I am building a simple app which mostly pulls data from a couple of simple SharePoint lists (text, numbers, etc). It was all working well until today when I started seeing this error message: 

 

"Failed to load [data source]. The specified record was not found." where [data source] is a SharePoint list.

 

The thing is that it happens only intermittently - maybe 2-3 times out of 10. What could be causing this?

29 REPLIES 29

@power2apps, thank you. We are working on a plan for better monitoring and communication. We'll share details soon.

at least for me 7 apps do work

 

thank you

Anonymous
Not applicable

Looks like its all working fine. The issue seems to be resolved now when i tested with couple of EMEA region tenancies.

I wish it will be stbale in near coming days as well.

Good that this issue was solved, but it would be interesting to hear why only the EU was affected.

We analyzed the cause for the issue and I want to be fully transparent and provide an update here. The cause of the problem was a configuration issue in one of the Azure infrastructure services PowerApps connectors use in one data center in EU region. Our monitoring missed it becuase this was an intermittent issue and affected requests to SharePoint that were routed to just that data center.

 

Here are the steps we are taking in order to better detect and resolve such issues going forward:

1. We are working with the Azure team to fix the root cause for this configuration issue, so it doesnt happen in our future deployments.

2. We are updating our monitoring scripts to better detect and alert us on issues localized to a data center or region.

3. We will be updating this page as soon as we detect an issue that impacts users and keep this status up to date until we fix it: https://powerapps.microsoft.com/en-us/support/

 

I once again want to apologize on behalf of the team for the inconvenience this issue caused you. We are committed to improve our detection and communication of livesite issues better.

Hi Darshan,

 

I encountered similar issue. I was wondering why i cannot see my drop down when I create record in sharepoint directly. But when the same field is in PowerApps, it cannot show the drop down values. Somehow is only happening on one field. The other fields are ok. Any idea why. My account is based in Singapore. (Asia)

 

Thanks

Boon Yar

Hi Darshan,

 

I encountered similar issue. I was wondering why i cannot see my drop down when I create record in sharepoint directly. But when the same field is in PowerApps, it cannot show the drop down values. Somehow is only happening on one field. The other fields are ok. Any idea why. My account is based in Singapore. (Asia)

 

Thanks

Boon Yar

Anonymous
Not applicable

@DarshanIs this problem occuring again? As of previous week we regulary experience Filter problems (record not found) between a PowerApp and Sharepoint List.

 

I use three Filters in OnStart of the PowerApp and each of these Filters only checks one column and is not nested (thus three stand-alone Filters). The List contains only 275 records, thus way below the 500 limit (and no Delegation needed).

 

I live in Belgium (thus also EU). The Filter finds the record in 30% of the time, while the number and contents of records and the PowerApp code all remain exactly the same. I tested with IE11 and up-to-date Firefox.

 

Can you please check? Because it hits a large project. Thank you in advance.

 

... CountRows(Filter(My_Table, Lower(My_Email) = Lower(User().Email)) > 0 ...

Anonymous
Not applicable

Hi Experts,

 

I am still getting the error in connecting to sharepoint document list from PowerAPP.

 

Please find my session ID:

List Not Found

clientRequestId: c1ba66a8-f669-41ae-a233-c6816191f4f0

serviceRequestId: c3d9ab9e-604d-0000-1a86-080afb6b0d92

 Session ID: 27a041fb-cb24-46dd-bf5e-4567e21dca74

 

Thanks in advance.

Sumit

 

adasilva
Frequent Visitor

I have similar issue. Items intermittently do not show up in a gallery from items in a SP list. It works well for most of the day and then it happens. Any ideas?

Helpful resources

Announcements
PA Virtual Workshop Carousel 768x460.png

Register for a Free Workshop

This training provides practical hands-on experience in creating Power Apps solutions in a full-day of instructor-led App creation workshop.

Microsoft Build 768x460.png

Microsoft Build is May 24-26. Have you registered yet?

Come together to explore latest innovations in code and application development—and gain insights from experts from around the world.

May UG Leader Call Carousel 768x460.png

What difference can a User Group make for you?

At the monthly call, connect with other leaders and find out how community makes your experience even better.

Top Solution Authors
Top Kudoed Authors
Users online (1,751)