cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
clau0289
Level: Powered On

Default form giving error in Items property

Hello, 

 

I have this very strange and very annoing problem with default forms...

I have an app with a default form, and sometimes, with no apparent reason I find this:

 

Image.png

with the message "L'origine dati fornita alla funzione non è valida" (translated in Englis would be something like "The datasource given to the function is not valid")

 

I am using this app, saving it with different names, for twin sharepoint databases (same table names, column names, etc.) and I only get this error sometimes with no aparent reason.

 

Does anyone have any idea why this could happen?

The result of this error is that in app preview everything works fine but when saving and launching the app I cannot access the data.

 

Final Note: this happens with Look Up, Choice and User columns. In this case is a user person connected to a sharepoint user column.

 

If somebody has any ideas to solve this annoying problem, I would really appreciate the help.

 

Thank you, Claudia.

2 REPLIES 2
Community Support Team
Community Support Team

Re: Default form giving error in Items property

Hi @clau0289 ,

Do you mean that you have "data source invalid" error?

If so, I suggest you check your data source.

You could click "refresh" to refresh the connection.911.PNG

If the problem still exists, I suggest you recreate connection.

 

 

 

Best regards,

Community Support Team _ Phoebe Liu
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.
clau0289
Level: Powered On

Re: Default form giving error in Items property

Hi @v-yutliu-msft

the error seems to be that one but if I turn the DataCard editable (not default anymore) and just cancel the last ")" in Choices(Project_Eng_Events.Manager) and rewrite it the error dissappears, but not forever... It may come back again but without any logic on it (if I edit the app I might find it or I might not...)

I did refresh the connection, I did reacreate the connection (I do that in every copy of the app) I even recreated the whole form but it still gives me this error. I thought it was a bug in the copies but this error appears algo in the original app...

 

I'm really lost here...

Helpful resources

Announcements
thirdimage

Power Apps Super User Class of 2020

Check it out!

thirdimage

Power Apps Community User Group Member Badge

Fill out a quick form to claim your user group badge now!

sixthImage

Power Platform World Tour

Find out where you can attend!

Power Platform 2019 release wave 2 plan

Power Platform 2019 release wave 2 plan

Features releasing from October 2019 through March 2020

SecondImage

Difinity Conference

The largest Power BI, Power Platform, and Data conference in New Zealand

Top Solution Authors
Top Kudoed Authors (Last 30 Days)
Users online (4,672)