cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Post Prodigy
Post Prodigy

Edit Screen Record Title Mismatch Issue

Hello,

 

When I click the nav arrow in the home screen gallery in order to navigate to the Edit screen, there is sometimes a mismatch of records (see attached screenshot). What do I need to do to make sure they are always in sync?

 

Gallery nav arrow OnSelect property:

Set(varRecord,ThisItem);Navigate('Edit Request Screen',Transition.None)

 

The Text property formula for the header label is:

"Project:  " & galHome.Selected.'Request Summary Title'

 

Edit Form Item property:

LookUp('Tool Design Support Requests',ID=varRecord.ID)

 

Let me know if there is any additional information I need to provide. Do I need to incorporate my varRecord variable in the Header Label somehow? If so, I'm not sure how to do that. I'd appreciate any help you can give me.

 

Thank you,

Teresa

 

 

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions

Hi @tagustin2020 ,

@KranthiTupakula is correct in that this should not happen, but try this instead on the header

"Project:  " & varRecord.'Request Summary Title'

 

Please click Accept as solution if my post helped you solve your issue. This will help others find it more readily. It also closes the item. If the content was useful in other ways, please consider giving it Thumbs Up.

View solution in original post

8 REPLIES 8
Responsive Resident
Responsive Resident

Hi @tagustin2020  

I tried to reproduce your error and it works perfectly fine for me. I surely did that many a times and never ran into the error.

 

Untitled.png

Please let me know if you are doing anything in specific apart from this.

 

--------------------------------------------------------------------------------

If this post helps answer your question, please click on “Accept as Solution” to help other members find it more quickly. If you thought this post was helpful, please give it a Thumbs Up.

Hi @tagustin2020 ,

@KranthiTupakula is correct in that this should not happen, but try this instead on the header

"Project:  " & varRecord.'Request Summary Title'

 

Please click Accept as solution if my post helped you solve your issue. This will help others find it more readily. It also closes the item. If the content was useful in other ways, please consider giving it Thumbs Up.

View solution in original post

Thank you Warren. I plugged it in. I'm having a strange sync issue though. When I click on the gallery nav icon to navigate to the edit form the form briefly flashes some other record before settling on the correct one. I thought I would ask you about it since you have been helping me with some related issues that seemed to appear after I added columns to my Collection for the sake of sorting my home page gallery columns.

 

The Item property of the edit form is:

LookUp('Tool Design Support Requests',ID=varRecord.ID)

 

The OnSelect property of the gallery nav icon that leads to the edit screen is:

Set(varRecord,ThisItem);Navigate('Edit Request Screen',Transition.None)

 

I am having another new issue pop up as well which is that my New Request Form and Edit form aren't processing real-time updates like they did before I added columns to my Collection. I have to manually "Run OnStart" to get newly submitted items to show up in the gallery. I'll submit that on a separate thread next. If you wouldn't mind taking a look I would really appreciate it as all of these odd behaviors seem to be related somehow.

 

Thank you,

Teresa

Thank you very much Kranthi. It was nice of you to take the time to try to replicate the issue. The issue is very random, sometimes the information in the header bar was correct and other times it wasn't. Those are the toughest issues to solve, right? I plugged in the formula that Warren suggested in hopes that will make the performance more consistent. It makes use of the varRecord variable that I had created for the app so hopefully it will be more reliable. Thanks again for your help. Have a great day - Teresa

Hi @tagustin2020 ,

Have you added a LoadingSpinner (use the Data parameter) to the screen with the form in it?

This should solve the "brief flash" of the previous record.

 

Please click Accept as solution if my post helped you solve your issue. This will help others find it more readily. It also closes the item. If the content was useful in other ways, please consider giving it Thumbs Up.

 

Hi Warren,

 

No, I haven't loaded a spinner for the edit screen, but it was never necessary before as the correct header and form always loaded immediately and accurately. If possible, I'd like to figure out why it suddenly started doing this. I just submitted the other community ticket regarding the new and edit form updates not being written back to the app in a timely manner like they used to before the add columns change. Maybe if we can get that figured out, this other flasher issue will follow suit and behave. I'd rather use the spinner as a last resort since the mismatch is so brief (1-2 seconds).

 

Kind regards,

Teresa

Hi @tagustin2020 ,

I guess this is a personal preference of mine, but every screen on every app of mine has spinners, so it is a while since I have seen the "flickering" you mention (and it used to happen to me all the time). If the transition is quick (as it is most of the time), the spinner does not display.

Good to know Warren. I should keep in mind that my machine might be faster than others too, connections may vary.

Helpful resources

Announcements
New Badges

New Solution Badges!

Check out our new profile badges recognizing authored solutions!

New Power Super Users

Congratulations!

We are excited to announce the Power Apps Super Users!

Power Apps Community Call

Power Apps Community Call: February

Did you miss the call? Check out the Power Apps Community Call here.

Top Solution Authors
Top Kudoed Authors
Users online (102,161)