cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Highlighted
Power Participant
Power Participant

Edit item people column The specified user i:0#.f|membership| could not be found

Hi

 

I have a weird issue in my power app.

I have a form with a column named "Select Approver"


Items list users.
Update =

If(DataCardValue1.Selected.Value = "Access Request",
{ 
  '@odata.type':"#Microsoft.Azure.Connectors.SharePoint.SPListExpandedUser",
  Department: "",  
  DisplayName:DataCardValue29.Selected.displayName,
  Claims:"i:0#.f|membership|" & DataCardValue29.Selected.mail,   
  Email:DataCardValue29.Selected.mail,
  JobTitle: "",
  Picture: ""
}, Blank())

 

When i create and submit a new item to SharePoint using SubmitForm everything works and the user is displayed correctly in the SharePoint people column.

 

Now if i go to the item and select Edit and i try to save it i get the following error.
The specified user i:0#.f|membership| could not be found.

 

But if i Edit the item and re-select the user in the combobox "Select Approver" then saving it works fine without any error. But i need to re-select the user even if it is already selected.

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Highlighted

@mdevaney Thank you for answering.

 

I found the issue.
In the update i need to put = DataCardValue29.Selected

And in Default i put

 

If(DataCardValue1.Selected.Value = "Access Request",
{ 
  '@odata.type':"#Microsoft.Azure.Connectors.SharePoint.SPListExpandedUser",
  Department: "",  
  DisplayName:DataCardValue29.Selected.displayName,
  Claims:"i:0#.f|membership|" & DataCardValue29.Selected.mail,   
  Email:DataCardValue29.Selected.mail,
  JobTitle: "",
  Picture: ""
}, Blank())

 

View solution in original post

3 REPLIES 3
Highlighted
Super User III
Super User III

@JimmyWork 

Type this code into the Text property of a label.  What does it display when your form is in Edit Mode right before clicking Save where the problem occurs.

"i:0#.f|membership|" & DataCardValue29.Selected.mail

 

---
Please click "Accept as Solution" if my post answered your question so that others may find it more quickly. If you found this post helpful consider giving it a "Thumbs Up."

Highlighted

@mdevaney Thank you for answering.

 

I found the issue.
In the update i need to put = DataCardValue29.Selected

And in Default i put

 

If(DataCardValue1.Selected.Value = "Access Request",
{ 
  '@odata.type':"#Microsoft.Azure.Connectors.SharePoint.SPListExpandedUser",
  Department: "",  
  DisplayName:DataCardValue29.Selected.displayName,
  Claims:"i:0#.f|membership|" & DataCardValue29.Selected.mail,   
  Email:DataCardValue29.Selected.mail,
  JobTitle: "",
  Picture: ""
}, Blank())

 

View solution in original post

Highlighted

@JimmyWork 
I'm not sure why it works but i'm glad you found the answer.  Be sure to accept your own post as the solution.  😀

 

Best of luck building your app!

 

 

Helpful resources

Announcements
Community Conference

Power Platform Community Conference

Check out the on demand sessions that are available now!

News & Announcements

Community Blog

Stay up tp date on the latest blogs and activities in the community News & Announcements.

secondImage

Power Platform 2020 release wave 2 plan

Features releasing from October 2020 through March 2021

Community Highlights

Community Highlights

Check out the Power Platform Community Highlights

Top Solution Authors
Top Kudoed Authors
Users online (9,851)