cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
hpkeong
Community Champion
Community Champion

Email Flow embeded HTML5 format suddenly fail to work

Hi PG:

 

Before 24/Jul, my Email Flow with HTML5 format works perfectly.

On 26/Jul onwards, it failed to work.

 

What happended? Please help.

 

24/Jul - Screenshot

 

c1.PNG

 26...until today /Jul Screenshot

 

c2.PNG

 

 

 

hpkeong
4 ACCEPTED SOLUTIONS

Accepted Solutions

A fix was recently deployed. Let us know if you see any new issues.

 

Thanks!

Rodrigo

View solution in original post

Hi,

 

There seems to be a confusing about the different ways to send mail.

This thread is about the "default send mail connector". This conector allows you to specify your recipient, subject and text and it will use default Microsoft account as the sender.

The problem you are reporting is about the "Outlook connector". In this connector you need to specify your credentials to log in and send the email from your account. 

 

However, I can provide an answer to the problem you are seeing: The error indicates you are using an old account that doesn't support REST API. Microsoft is in the process of upgrading all account, so it should work in a the future when the upgrade process completes. In the meantime, you can create a new account in outlook and it should work.

 

Thanks,

 

Rodrigo

View solution in original post

Sorry for the late response.

 

Regarding how 'old' is the account, I'm not sure. But all accounts should be upgraded (I can't give you an estimated time-frame since I don't know the details).

 

About the sender issue:

- If you use "Send Mail" connector, the sender will always be Microsoft PowerApps and Flow

- If you use "Outlook" connector, the sender will be the account you want.

 

The "Send Mail" connector will only ask for the recipient address. That is why you cannot change the sender.

The "Outlook" connector will ask you for your credentials when creating the connection. The credentials you provide will be used to send the mail.

 

Hope this helps,

 

Rodrigo

View solution in original post

The reason your gmail account is not receiving mails, is because you clicked on the 'unsubscribe' link. So no mail is beeing sent to that address. If you want, I can enable that address to receive mails again.

 

Thanks,

 

Rodrigo

View solution in original post

51 REPLIES 51
roaceves
Microsoft
Microsoft

Hi,

 

We have identified the issue and are working on a fix. It should be fixed in the next couple of days.

 

Thanks for reporting it!

 

Regards,

 

Rodrigo Aceves (MSFT)

hpkeong
Community Champion
Community Champion

Hi PG

I will keep my fingers crossed.
Appreciate.
hpkeong

A fix was recently deployed. Let us know if you see any new issues.

 

Thanks!

Rodrigo

View solution in original post

hpkeong
Community Champion
Community Champion

Hi

 

Appreciate so much of the quick fix and very glad of this.

BTW, this is definitely working for GMAIL.

I have tested Outlook, Live and Work Mail BUT though flow showed "sent out" but after checking

with the Success & Failure message, it showed that REST API are not supporting.

 

May you clearify this?

hpkeong

I'm assuming by testing Outlook, Live and work mail you mean sending a mail to different accounts? If that is the case, please check if the message is not in the spam folder.

 

Could you post a picture of where you are getting the "REST API are not supporting" message?

 

Thanks

 

 

hpkeong
Community Champion
Community Champion

Hi

 

 

Please see attachments info for both Outlook and Office 365. (having probelm attach photo).

 

Outlook Mail
Inputs
Tohpkeong@live.com

Subjecttry

Body{
"To": "hpkeong@live.com",
"Subject": "try",
"Body": "outliike"
}

 


Outputs
Headers{
"Pragma": "no-cache",
"x-ms-request-id": "d0442fa9-80a3-40b7-ad08-83fbcc90c4a0",
"X-Content-Type-Options": "nosniff",
"Cache-Control": "no-cache",
"Date": "Thu, 04 Aug 2016 11:56:02 GMT",
"Set-Cookie": "ARRAffinity=1a65e1666d08ff2d23a1e6afab4c8b09b58cdd44483d699f01683e57dcd62bb5;Path=/;Domain=127.0.0.1",
"Server": "Microsoft-IIS/8.0,Microsoft-HTTPAPI/2.0",
"X-AspNet-Version": "4.0.30319",
"X-Powered-By": "ASP.NET",
"Content-Length": "95",
"Content-Type": "application/json; charset=utf-8",
"Expires": "-1"
}

Body{
"status": 400,
"message": "REST API is not yet supported for this mailbox.",
"source": "127.0.0.1"
}

 

Office 365 Mail

 

 


Inputs
Tohpkeong@live.com

Subjecttry

Body{
"To": "hpkeong@live.com",
"Subject": "try",
"Body": "o365"
}

 


Outputs
Headers{
"Pragma": "no-cache",
"x-ms-request-id": "0aa05967-9aec-4f7c-8332-aeb7556a34e2",
"X-Content-Type-Options": "nosniff",
"Cache-Control": "no-cache",
"Date": "Thu, 04 Aug 2016 11:56:52 GMT",
"Set-Cookie": "ARRAffinity=0b7026ab86c37cc6615d2a9369e3e0c38fb43280e0d50ec6061cf77cc518953b;Path=/;Domain=127.0.0.1",
"Server": "Microsoft-IIS/8.0,Microsoft-HTTPAPI/2.0",
"X-AspNet-Version": "4.0.30319",
"X-Powered-By": "ASP.NET",
"Content-Length": "95",
"Content-Type": "application/json; charset=utf-8",
"Expires": "-1"
}

Body{
"status": 400,
"message": "REST API is not yet supported for this mailbox.",
"source": "127.0.0.1"
}

 

 

 

hpkeong

Hi,

 

There seems to be a confusing about the different ways to send mail.

This thread is about the "default send mail connector". This conector allows you to specify your recipient, subject and text and it will use default Microsoft account as the sender.

The problem you are reporting is about the "Outlook connector". In this connector you need to specify your credentials to log in and send the email from your account. 

 

However, I can provide an answer to the problem you are seeing: The error indicates you are using an old account that doesn't support REST API. Microsoft is in the process of upgrading all account, so it should work in a the future when the upgrade process completes. In the meantime, you can create a new account in outlook and it should work.

 

Thanks,

 

Rodrigo

View solution in original post

hpkeong
Community Champion
Community Champion

Hi

 

How "Old" is your old of my account? I mean which years when it was created?

Anyway, though that will really aa nuisance at the moment (it is impossible to request others to create new email acc), I will wait for your update on when ALL the Account will be supported in future.

I will create a TEMPORARY NEW ACC to test it out.

 

BTW, the email sent to gmail has no problem and great.

However, the sender is always refer to as:

Microsoft PowerApps and Flow.

Is there anyway to Change?

TQ

hpkeong

Sorry for the late response.

 

Regarding how 'old' is the account, I'm not sure. But all accounts should be upgraded (I can't give you an estimated time-frame since I don't know the details).

 

About the sender issue:

- If you use "Send Mail" connector, the sender will always be Microsoft PowerApps and Flow

- If you use "Outlook" connector, the sender will be the account you want.

 

The "Send Mail" connector will only ask for the recipient address. That is why you cannot change the sender.

The "Outlook" connector will ask you for your credentials when creating the connection. The credentials you provide will be used to send the mail.

 

Hope this helps,

 

Rodrigo

View solution in original post

Helpful resources

Announcements
PA User Group

Welcome to the User Group Public Preview

Check out new user group experience and if you are a leader please create your group

secondImage

Demo Extravaganza is Back!

We are excited to announce that Demo Extravaganza for 2021 has started!

MBAS on Demand

Microsoft Business Applications Summit sessions

On-demand access to all the great content presented by the product teams and community members! #MSBizAppsSummit #CommunityRocks

Power Apps June 2021

June Power Apps Community Call

Don't miss the call this month on June 16th - 8a PDT

Top Solution Authors
Top Kudoed Authors
Users online (20,917)