cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Highlighted
Anonymous
Not applicable

Error: 'One or more of your connections may not be authenticated. Tap here to fix them.'

All users are getting an authentication error:

 

Capture.JPG

 

The "here" link does not function (eg nothing launches) in any browser or in the native app.

 

Please advise, 

19 REPLIES 19
Highlighted
Impactful Individual
Impactful Individual

I do not have this issue but are just trying to think along here:

What happens when you republish the app?

 

Robot Happy Rick

Hi @Rick72. Thanks for the great follow up!

 

I've since solved this issue:

  • We us multi-factor authentication within our org
  • User authenticated then left the session open in browser
  • Session timed out
  • User clicked a button that uses 'Outlook.com'.SendEmail function
  • Becuase users auth timed out, error was displayed
  • User had to close/reopen browser
  • Re-MFA
  • Then click button and it worked
Highlighted
Helper II
Helper II

Hi,

 

I have te same problem. When I shared my app with current user (administrator) it worked but when I added new user I got the error.

Any suggestion?

Thanks,

Faramarz

Highlighted

Hi @farsami ,

Did you try:

  • Close/reopen browser
  • Re-MFA
  • Reopen app
Highlighted

Hi @ericonline 

Thank you for the support.

Yes, I did.

Even I tried that on different devices such as IPad, and same error.

I looked into the problem in more detail and I found a number of unused connection and I clean the environment.

Now, I have two Apps one has more functionality and the other one has only one of those (taking picture and upload that into SharePoint library).

After cleaning up, the first one works for one users not the other one, the limited one does not works for none of them.

There is something wierd about the second one, when I check the details of the App on App Details there are unneccesary connections and Flows but when I check the connections on  App->View->Data Sources. There is only the needed ones.

How can I get rid of those connections and Flows when I cannot find the in the View->Data Sources.

Any suggestion

Highlighted

I removed the unneeded connection by Exporting and importing the package.

For one user it is ok but fot the other one the problem preseists.

I am totally confused.

Highlighted

Hm.

Have the affected user: 

  • Go to web.powerapps.com
  • Click Data, then Connections
  • Delete all Connections their for the affected app
  • Close the app, then reopen.

They should be prompted to create new Connections to the Connectors used by the app. 

Highlighted

One connection remained which is connected to some Apps and Flows.

Are you sure deleting that doesn't make any problem for them?

Thank you

Faramarz

Highlighted

Hi @farsami ,

When in Data/Connections, only delete Connections that are used by affected app (the one you're having trouble with). When the user reopens the affected app, they will be prompted to "re-connect".  There is on consequence to this that I'm aware of. 

Highlighted

Thanks for your support.

The problem was solved, I was working on another solution which worked.

I logged in as the user and I opened the details of the App. The conection was wrong, after changing that it was solved.

 

View solution in original post

Helpful resources

Announcements
Community Conference

Power Platform Community Conference

Check out the on demand sessions that are available now!

News & Announcements

Community Blog

Stay up tp date on the latest blogs and activities in the community News & Announcements.

secondImage

Power Platform 2020 release wave 2 plan

Features releasing from October 2020 through March 2021

Community Highlights

Community Highlights

Check out the Power Platform Community Highlights

Top Solution Authors
Top Kudoed Authors
Users online (8,788)