cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Nebulas
Helper I
Helper I

Error Publishing Canvas App from Solution

Hi all

 

I started getting this error below when I try to publish my canvas app that is part of a solution:

 

Screen Shot 2022-05-18 at 7.08.03 pm.png

 

The request failed with error: '{"error":{"code":"0x8004f036","message":"The dependent component Workflow (Id=c805e835-ed05-ec11-b6e6-00224810b8fd) does not exist. Failure trying to associate it with CanvasApp (Id=fbc367c6-a7b2-43e1-b290-9cbcb1c04e69) as a dependency. Missing dependency lookup type = PrimaryKeyLookup."}}'. The tracking Id is '65857428-a0f2-4c26-a933-4fcc6760740c'.

Session ID: e7fd210d-9f0e-44e9-90e7-6649574bd06c

 

My solution contains the following:

  • App
  • Connection references
  • Several flows
  • Dataverse tables
  • Environment variables

 

I have tried refreshing all of the connections / datasources and adding required components etc but the issue persists.

 

Any ideas on how to resolve this?

 

Any help would be greatly appreciated.

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Nebulas
Helper I
Helper I

Hi all... just an update.

 

I have fixed the issue with hints from other posts. Most posts were pointing to removing flows that have connection errors from the 'Datasources' page. In my case the flow that had an error was appearing in the new 'Power Automate' tab/page (See below) that I turned on from experimental features.

 

Once I removed this flow that showed status of 'OFF' the problem has resolved. Note, I was also unable to edit this flow from the embedded powerautomate pane within PowerApps Maker portal.

 

Hope this helps anyone else.

 

Screen Shot 2022-05-19 at 8.07.07 am.png

View solution in original post

1 REPLY 1
Nebulas
Helper I
Helper I

Hi all... just an update.

 

I have fixed the issue with hints from other posts. Most posts were pointing to removing flows that have connection errors from the 'Datasources' page. In my case the flow that had an error was appearing in the new 'Power Automate' tab/page (See below) that I turned on from experimental features.

 

Once I removed this flow that showed status of 'OFF' the problem has resolved. Note, I was also unable to edit this flow from the embedded powerautomate pane within PowerApps Maker portal.

 

Hope this helps anyone else.

 

Screen Shot 2022-05-19 at 8.07.07 am.png

Helpful resources

Announcements
Power Platform Conf 2022 768x460.jpg

Join us for Microsoft Power Platform Conference

The first Microsoft-sponsored Power Platform Conference is coming in September. 100+ speakers, 150+ sessions, and what's new and next for Power Platform.

365 EduCon 768x460.png

Microsoft 365 EduCon

Join us for two optional days of workshops and a 3-day conference, you can choose from over 130 sessions in multiple tracks and 25 workshops.

Users online (3,625)