cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Helper I
Helper I

Errors - PowerApps Button Send Customer Voice Survey

I have a PowerApp linked to a custom entity in CDS.  The custom entity is related to the Account and Contact entity.  I am using a Button to send a Customer Voice survey to a project contact after a project is completed.  I have attached clips of the PowerApp Detail screen and the Send Survey flow.  I am getting an error that says the OnSelect Run has errors but it sure looks correct to me base on other apps I have created.   However, this is the first one with Customer Voice.  The flow is triggering a customer voice survey and a custom email template.  It does not run when I click the button.

Screenshot 2020-09-26 210017.pngScreenshot 2020-09-26 205559.png

I would appreciate any suggestions on what I am doing wrong.

Merlin Siefken

2 ACCEPTED SOLUTIONS

Accepted Solutions

Hi @Merlin1 ,

Please notice two things:

1)are ContactEmail, FName, ProjectName, ProjectAccount field names?

If so, directly use fieldname could not represent value.

2)could you tell me what do DataCardValue12,DataCardValue10, DataCardValue9, DataCardValue14 represent?

For a textinput, you should use textinputname.Text to present value in this textinput.

for a drop down, you should use dropdownname.Selected.fieldname to present value selected in this dropdown.

Could you tell me the ProjectAccount drop down's Items?

I assume that DataCardValue12,DataCardValue10, DataCardValue9 are textinputs, DataCardValue14 is the drop down for ProjectAccount.

If so, you should use formula like this:

Powerappsbutton.Run(DataCardValue12.Text,DataCardValue10.Text, DataCardValue9.Text, DataCardValue14.Selected.ProjectAccount)

 

 

Best regards,

Community Support Team _ Phoebe Liu
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.

View solution in original post

With the help of Jarrod Edge at Spindustry I was able to get the PowerApp button to work.  The problem was the contact email data card was storing the email in hyperlink format.  We deleted the card and replaced it with a text version of the email address and now the PowerApps button is working as designed.

View solution in original post

9 REPLIES 9
Resident Rockstar
Resident Rockstar

Hi @Merlin1 ,

as I understood from the below error.

I will suggest you do the below steps. (It may happen some time like when we update /Modified the flow link will be removed from the Power app button).

So my suggestion is to Remove the FLow from Power Apps and Add again Hope this will help you to resolve your issue.

VijayTailor_0-1601196403112.png


Thanks,


Please click "Accept as Solution" if my post answered your question so that others may find it more quickly. If you found this post helpful consider giving it a "Thumbs Up."


Community Support
Community Support

Hi @Merlin1 ,

Do you mean that the flow does not run correctly which is triggered in powerapps?

Could you show me

1)the error message?
2)how do you set these variables? (ContactEmail, FName, ProjectName, ProjectAccount)?
3)did you choose "ask in powerapps" for "send a survey" action in these four parameters?

Please notice what kind of data that the fields need:

Parameters

PARAMETERS
Name Key Required Type Description
To
to True string

Add a list of recipients this survey is sent to

Project
ProjectId True string

Select a project

Survey
FormId True string

Select a survey

Email template
EmailTemplateId True string

Select an email template

Regarding
Regarding   string

Relate this invitation by providing an entity id and entity type from this CDS in the format: entity type name, entity id

Recipient details
RecipientInfo   string

If the recipient is from CDS, specify an entity id and entity type of the recipient to relate in the format: entity type name, entity id

First name
firstName   string

If the first name was personalized in email or used in pipe, enter the value here to replace

Last name
lastName   string

If the last name was personalized in email or used in pipe, enter the value here to replace

item
item   dynamic

schema

 

Data type of the values that you pass from powerapps to flow should be what the action need.

Here's a doc about this action for your reference:

https://docs.microsoft.com/en-us/connectors/microsoftformspro/#send-a-survey

 

What's more, this connector is not supported in some regions:

Service Class Regions
Logic Apps Standard All Logic Apps regions except the following:
     -   Azure China regions
Power Automate Standard All Power Automate regions except the following:
     -   US Government (GCC High)
     -   China Cloud operated by 21Vianet
Power Apps Standard All Power Apps regions except the following:
     -   US Government (GCC High)
     -   China Cloud operated by 21Vianet

 

  • The connector only works with organizational accounts.

 

Bets regards,

Community Support Team _ Phoebe Liu
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.

I do not get an error message when I press the button.  But there are  no survey emails sent.  There is an error stating "Expecting Text" The ContactEmail, FName, ProjectName, ProjectAccount labels come from the detail screen and are names of the data fields.  Yes, I did use the "ask in powerapps" for these parameters.

Merlin

Hi @Merlin1 ,

In that scenario ,

you can convert your data into text like below.

Text(ContactEmail), Text(FName), Text(ProjectName), Text(ProjectAccount) .

Thanks.
Please click "Accept as Solution" if my post answered your question so that others may find it more quickly. If you found this post helpful consider giving it a "Thumbs Up."

Vijay,

I added the "Text" indicator in front of each field as you suggested.  Still getting a message "Expecting Text.  I have attached screen prints of the PowerApps page and the PowerAutomate flow.

Merlin1_0-1601667339188.png

Screenshot 2020-10-02 143436.png

 

Hi @Merlin1 ,

Please notice two things:

1)are ContactEmail, FName, ProjectName, ProjectAccount field names?

If so, directly use fieldname could not represent value.

2)could you tell me what do DataCardValue12,DataCardValue10, DataCardValue9, DataCardValue14 represent?

For a textinput, you should use textinputname.Text to present value in this textinput.

for a drop down, you should use dropdownname.Selected.fieldname to present value selected in this dropdown.

Could you tell me the ProjectAccount drop down's Items?

I assume that DataCardValue12,DataCardValue10, DataCardValue9 are textinputs, DataCardValue14 is the drop down for ProjectAccount.

If so, you should use formula like this:

Powerappsbutton.Run(DataCardValue12.Text,DataCardValue10.Text, DataCardValue9.Text, DataCardValue14.Selected.ProjectAccount)

 

 

Best regards,

Community Support Team _ Phoebe Liu
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.

View solution in original post

Helper I
Helper I

This problem is not solved!  Have tried all proposed solutions.  Here are screen shots from the latest.  Summary:  Button shows an error.  Have formatted OnSelect as suggested.  When I press the button in a test run the monitor says the test has run.  However, I am the test contact and I do not get an email invitation to complete the survey.  I cannot figure out why the error is not clearing but I'm pretty that is related to my not getting the invitation from flow when the button is pushed.

 

Shows the OnSelect Run setupShows the OnSelect Run setupShows the error informationShows the error informationMonitor ResultsMonitor ResultsDesign of the FlowDesign of the Flow

Phoebe Liu,

I am not sure how there is a posted solution to my original post.  I still haven't been able to resolved the errors on the PowerApps Button for this app.  See my post in reply to the solution.  Still need help.

Thank You

Merlin Siefken

With the help of Jarrod Edge at Spindustry I was able to get the PowerApp button to work.  The problem was the contact email data card was storing the email in hyperlink format.  We deleted the card and replaced it with a text version of the email address and now the PowerApps button is working as designed.

View solution in original post

Helpful resources

Announcements
Community Conference

Power Platform Community Conference

Check out the on demand sessions that are available now!

News & Announcements

Community Blog

Stay up tp date on the latest blogs and activities in the community News & Announcements.

secondImage

Power Platform 2020 release wave 2 plan

Features releasing from October 2020 through March 2021

Community Highlights

Community Highlights

Check out the Power Platform Community Highlights

Top Solution Authors
Top Kudoed Authors
Users online (7,272)