cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Anonymous
Not applicable

Errors on form in powerapp

How do I get rid of these error messages? They don't show in Production, but they're just a nuisance when trying to navigate an actual problem. Doing data refresh and building a new page gives me the same issue.

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
v-yutliu-msft
Community Support
Community Support

Hi @Anonymous ,

Firstly, did you set the formula that you showed to the form's Visible property?

If so, I think this is wrong.

The form's Visible property should be set to ture or false.

If you want to set a form's mode, I suggest you two ways:

1)Set the form's DefaultMode: FormMode.Edit

2)Set the screen's OnVisible/Button's OnSelect: EditForm(Form1)

 

Secondly, please check your connection's name and the form's data source.

Since all your data cards have error message, I think the data source may be invalid.

Please try to recreate the form.

 

 

Best regards,

Community Support Team _ Phoebe Liu
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.

View solution in original post

3 REPLIES 3
Anonymous
Not applicable

Hi @Anonymous 

 

Did you check the DataSource property of the EditForm. 

 

Thanks.

v-yutliu-msft
Community Support
Community Support

Hi @Anonymous ,

Firstly, did you set the formula that you showed to the form's Visible property?

If so, I think this is wrong.

The form's Visible property should be set to ture or false.

If you want to set a form's mode, I suggest you two ways:

1)Set the form's DefaultMode: FormMode.Edit

2)Set the screen's OnVisible/Button's OnSelect: EditForm(Form1)

 

Secondly, please check your connection's name and the form's data source.

Since all your data cards have error message, I think the data source may be invalid.

Please try to recreate the form.

 

 

Best regards,

Community Support Team _ Phoebe Liu
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.

View solution in original post

Anonymous
Not applicable

@v-yutliu-msft Thank you. I didn't set that Visible property, but somehow that's what they got to and no matter what I did would correct them. I ended up needing to make some changes in the source list and then needed to refresh my sources about six times in order to see the changes come through. Then I only needed to remove and replace certain data cards. 

 

Anyways, all seems good now. Thanks for helping me troubleshoot!

Helpful resources

Announcements
PA User Group

Welcome to the User Group Public Preview

Check out new user group experience and if you are a leader please create your group

secondImage

Demo Extravaganza is Back!

We are excited to announce that Demo Extravaganza for 2021 has started!

MBAS on Demand

Microsoft Business Applications Summit sessions

On-demand access to all the great content presented by the product teams and community members! #MSBizAppsSummit #CommunityRocks

Power Apps June 2021

June Power Apps Community Call

Don't miss the call this month on June 16th - 8a PDT

Top Solution Authors
Top Kudoed Authors
Users online (38,088)