cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Bvandyke22
Helper III
Helper III

Excel Table not displaying data

Hi,

 

I created a table and when i use it as local version, the data populates my app as it should. If i upload it to OneDrive, the data no longer populates. I've even tried adding it as a new page in an excel book that is currently working for me and its still not working. Any Insight here?

I've made sure my Data Source Names match. Changed the name multiple times, and no luck. If i switch back to the offline version, it works perfectly. I've tried both uploading the current work book, and copy and pasting the table to a book i'm using. No luck with either. 

 

PowerApps recognizes the DataSouce, and clears all errors, but just gives a blank page. The table is a schedule and currently has a years worth of entries, however i've tried it with 2 entries or 365. no luck either way, unless its offline.

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions

It will eventually work after reconnecting restart the app and wait for some few seconds.

Your excel table is fine. If you have a Calculated column, remove them. You can also try on another table with small rows

------------

If you like this post, give a Thumbs up. Where it solved your request, Mark it as a Solution to enable other users find it.

View solution in original post

5 REPLIES 5
eka24
Super User III
Super User III

Is the excel table properly formatted as a Table, if so, Delete the excel connection in powerapps and reconnect it again.

To verify if properly formatted, it should have a powerappid column which is automatically generated.

If in doubt, show a screenshot of the ExcelTable

------------

If you like this post, give a Thumbs up. Where it solved your request, Mark it as a Solution to enable other users find it.

 

Ok, That may be the problem. I formatted as a table, but when i incorporate it, there is no powerapps id column. Do i need to manually add this or how can i verify the table is being properly formatted?

As I said earlier, Delete the the Table connection inside powerapps. Then reconnect again to Powerapps. If your are not sure of the formatting, give a screenshot of your Table

------------

If you like this post, give a Thumbs up. Where it solved your request, Mark it as a Solution to enable other users find it.

I've removed and recreated the data source multiple times, recreated the table all together. Renamed items, changed column names. I'm about lost at this point.

It will eventually work after reconnecting restart the app and wait for some few seconds.

Your excel table is fine. If you have a Calculated column, remove them. You can also try on another table with small rows

------------

If you like this post, give a Thumbs up. Where it solved your request, Mark it as a Solution to enable other users find it.

View solution in original post

Helpful resources

Announcements
PA User Group

Welcome to the User Group Public Preview

Check out new user group experience and if you are a leader please create your group

MBAS Attendee Badge

Claim Your Badge & Digital Swag!

Check out how to claim yours today!

secondImage

Demo Extravaganza is Back!

We are excited to announce that Demo Extravaganza for 2021 has started!

MBAS on Demand

Microsoft Business Applications Summit sessions

On-demand access to all the great content presented by the product teams and community members! #MSBizAppsSummit #CommunityRocks

Power Apps June 2021

June Power Apps Community Call

Don't miss the call this month on June 16th - 8a PDT

Top Solution Authors
Top Kudoed Authors
Users online (66,058)