cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Bvandyke22
Helper III
Helper III

Excel Table not displaying data

Hi,

 

I created a table and when i use it as local version, the data populates my app as it should. If i upload it to OneDrive, the data no longer populates. I've even tried adding it as a new page in an excel book that is currently working for me and its still not working. Any Insight here?

I've made sure my Data Source Names match. Changed the name multiple times, and no luck. If i switch back to the offline version, it works perfectly. I've tried both uploading the current work book, and copy and pasting the table to a book i'm using. No luck with either. 

 

PowerApps recognizes the DataSouce, and clears all errors, but just gives a blank page. The table is a schedule and currently has a years worth of entries, however i've tried it with 2 entries or 365. no luck either way, unless its offline.

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions

It will eventually work after reconnecting restart the app and wait for some few seconds.

Your excel table is fine. If you have a Calculated column, remove them. You can also try on another table with small rows

------------

If you like this post, give a Thumbs up. Where it solved your request, Mark it as a Solution to enable other users find it.

View solution in original post

5 REPLIES 5
eka24
Super User
Super User

Is the excel table properly formatted as a Table, if so, Delete the excel connection in powerapps and reconnect it again.

To verify if properly formatted, it should have a powerappid column which is automatically generated.

If in doubt, show a screenshot of the ExcelTable

------------

If you like this post, give a Thumbs up. Where it solved your request, Mark it as a Solution to enable other users find it.

 

Ok, That may be the problem. I formatted as a table, but when i incorporate it, there is no powerapps id column. Do i need to manually add this or how can i verify the table is being properly formatted?

As I said earlier, Delete the the Table connection inside powerapps. Then reconnect again to Powerapps. If your are not sure of the formatting, give a screenshot of your Table

------------

If you like this post, give a Thumbs up. Where it solved your request, Mark it as a Solution to enable other users find it.

I've removed and recreated the data source multiple times, recreated the table all together. Renamed items, changed column names. I'm about lost at this point.

It will eventually work after reconnecting restart the app and wait for some few seconds.

Your excel table is fine. If you have a Calculated column, remove them. You can also try on another table with small rows

------------

If you like this post, give a Thumbs up. Where it solved your request, Mark it as a Solution to enable other users find it.

View solution in original post

Helpful resources

Announcements
UG GA Amplification 768x460.png

Launching new user group features

Learn how to create your own user groups today!

Community Connections 768x460.jpg

Community & How To Videos

Check out the new Power Platform Community Connections gallery!

M365 768x460.jpg

Microsoft 365 Collaboration Conference | December 7–9, 2021

Join us, in-person, December 7–9 in Las Vegas, for the largest gathering of the Microsoft community in the world.

Top Solution Authors
Top Kudoed Authors
Users online (3,040)