cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Iantaylor2050
Helper IV
Helper IV

Existing record flashes up, while submitting Newform

Hi All,

 

I am using Powerapps Newform to submit new record into SharePoint list. When I click on submit button, I can see suddenly a existing record flashes up in the datacard value in the form. 

 

I tried writing ResetForm(NewForm); in the OnSubmit button. But this causes my powerautomate to fail (Can't find ID) which gets triggered OnSucess of NewForm. 

 

Any idea how to solve this ?

1 REPLY 1
WarrenBelz
Super User
Super User

Hi @Iantaylor2050 ,

I believe this is a bug of sorts (I have seen posts on it before) as the Item of the form refers to the selected item in SharePoint and if you had one selected before, it seem to want to go back to View mode and display that item. The New record is not the one "selected" - it will write it back fine however.

 

Please click Accept as solution if my post helped you solve your issue. This will help others find it more readily. It also closes the item. If the content was useful in other ways, please consider giving it Thumbs Up.

Helpful resources

Announcements
Ignite 2022

WHAT’S NEXT AT MICROSOFT IGNITE 2022

Explore the latest innovations, learn from product experts and partners, level up your skillset, and create connections from around the world.

Power Apps Africa Challenge 2022

Power Apps Africa Challenge

Your chance to join an engaging competition of Power Platform enthusiasts.

Users online (1,539)