cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Anonymous
Not applicable

Flow Trigger Error

I have a Flow connected to a PowerApps button.. It was all working fine but now we are getting the following error message when it is being triggered.

 

statusMessage:{"error":{"code":"WorkflowTriggerIsNotEnabled","message":"Could not execute workflow 'xxx' trigger 'yyy' with state 'Disabled': trigger is not enabled."}}

 

I have looked in Flow and it has not been disabled, and it has not been executed since the last run

 

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Anonymous
Not applicable

In case anyone else gets this error I deleted the Flow connection from PowerApp, disabled the Flow then re enabled it.

 

I then added it back into PowerApps again this seems to have resoved the issue.

 

As a note I also had to do this for another Flow connection also to get it to run however this Flow did not have the same error message.

View solution in original post

4 REPLIES 4

Hi @Anonymous 

 

Can you try removing the flow from the powerapp trigger and adding it back and test it? Can you please post screenshots of the powerapps control being used to trigger the flow, the flow, and the error message so that we can have a look and assist you better?

 

 

Anonymous
Not applicable

In case anyone else gets this error I deleted the Flow connection from PowerApp, disabled the Flow then re enabled it.

 

I then added it back into PowerApps again this seems to have resoved the issue.

 

As a note I also had to do this for another Flow connection also to get it to run however this Flow did not have the same error message.

Anonymous
Not applicable

I'm new to PowerApps and I have a similar issue with an app I inherited, where the flow disappeared from my power apps data list and I can't find a way to re-add it. The 'Add data' function doesn't give me a 'Logic Flow' option.

And when I review the flow itself, I see the error "you may break your powerapps triggered flow with the changes on the triggers."

Could you detail how to deactivate the flow and re-add (with emphasis on the re-add procedure)?

I attached a screenshot of an example of another Logic Flow in Power Apps.

HaydenSinclair
Advocate IV
Advocate IV

As per the suggestion above from 'Anonymous'...


I went to Power Automate, turned the flow off, then turned it back on, and this fixed the issue.

Helpful resources

Announcements
Ignite 2022

WHAT’S NEXT AT MICROSOFT IGNITE 2022

Explore the latest innovations, learn from product experts and partners, level up your skillset, and create connections from around the world.

Power Apps Africa Challenge 2022

Power Apps Africa Challenge

Your chance to join an engaging competition of Power Platform enthusiasts.

Users online (1,387)