cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
wolfcat
Regular Visitor

Gallery data is missing

I'm creating a receipt log so that our guys can take pictures and upload that into SharePoint.  I have a gallery with approximately 40 to 60 items displayed at a time as I am filtering the information.  I created a button which connects with Flow to create a file of said data that spits it out into a HTML file.  The problem I am having is that within the table, not all the data shows.  UNLESS I scroll to the bottom of the gallery.  If I were to scroll to the bottom, then I pick up all of the data.  I tried looking for a possible solution where, when the user clicks on the button, the gallery scrolls to the bottom before running OR they have to hit the bottom of the gallery before the button is to appear.  This way I don't lose any data.  Any help is appreciated. 

 

2019-03-08_13-58-04.jpg

2 ACCEPTED SOLUTIONS

Accepted Solutions

I may have found an alternative solution.  

 

2019-03-11_9-03-52.jpg

 

I created a duplicate gallery, changed the min from 168 to 1. 

 

Now, the table in itself is not very pleasing to look at (but it holds all of my data records), so I made that gallery visability set to false and vuala.     

 

 

2019-03-11_9-09-02.jpg

 

Then changed the HTML to view the not so pretty looking gallery and that seemed to have worked.  I just need to make sure to remember, if I were to change anything, to remember there is a hidden gallery.  

 

Hopefully someone can look into this, but this workaround will work.  

View solution in original post

2019-03-08_13-58-04.jpg

 

Again, what's acting strange is that the first column (ID) is the only thing that doesn't show.  All other data  variables are visible.  By (ID) not showing, it was throwing my table off (as shown above).  I had originally started with the (Date of Purchase) as the first column, thinking it might have been it.  But even me using the (ID) column, it did not change anything.  

 

I did verify that #3 was still showing the data incorrectly.  

 

The fact that #2 had the correct number of commas, that's because I was only looking for the column (ID).  For some reason, the system negates the first column, yet still produces the information afterwards.  

View solution in original post

22 REPLIES 22
RandyHayes
Super User III
Super User III

@wolfcat 

Are you doing any calculations or lookups in your Gallery items?  Also, if not, have you looked at your app settings? Perhaps the app rendering option?

_____________________________________________________________________________________
Digging it? - Click on the Thumbs Up below. Solved your problem? - Click on Accept as Solution below. Others seeking the same answers will be happy you did.
Check out my PowerApps Videos too! And, follow me on Twitter @RandyHayes

@RandyHayes 

 

I am doing a filters....

 

SortByColumns(Filter(Receipts, User().Email='Created By'.Email, Status.Value in "Verified", Dropdown2.Selected.Value = StatementMonth.Value), "Date_x0020_of_x0020_Purchase",If(SortDescending1, Descending, Ascending))

 

again, as long as I scroll down to the bottom of the filter, it works....otherwise i'm missing data.

 

2019-03-08_14-27-53.jpg

@wolfcat 

So this is a totally different screen than your first picture.  Is this to say that you are having this symptom on all of your galleries?

If so, I would uncheck the App Rendering option and see if that has any impact.  

_____________________________________________________________________________________
Digging it? - Click on the Thumbs Up below. Solved your problem? - Click on Accept as Solution below. Others seeking the same answers will be happy you did.
Check out my PowerApps Videos too! And, follow me on Twitter @RandyHayes

@RandyHayes 

 

I turned off app rendering and I still have the same issue. I was hopeful that would have solved it, but unfortunately it didn't. 

 

The first image is the output and the second image is that of the app.  I don't know if this is happening on all of my galleries as I only have one entry 'February' for the moment.  Though it is happening for another user (when the gallery is filtered to his name). 

@wolfcat 

Let me get it straight...  

If you view the Gallery list and don't scroll, then initiate your Flow, the resultant HTML is missing information.  

If you view the Gallery list and DO scroll to the bottom, then initiate your Flow, the resultant HTML is complete.

 

Is that correct?

If so, then I would say there is an issue with what you are sending to Flow.  Perhaps sending to Flow a list of ID's and let Flow do the lookup and work rather than trying to send what you have in PowerApps completly in to Flow.

_____________________________________________________________________________________
Digging it? - Click on the Thumbs Up below. Solved your problem? - Click on Accept as Solution below. Others seeking the same answers will be happy you did.
Check out my PowerApps Videos too! And, follow me on Twitter @RandyHayes

@RandyHayes 

 

You are correct...

 

I removed all the fluff and just viewed the output of ID's and it is still acting the same way.  Therefore, flow wouldn't work because the data is not rendering correctly.

 

Missing DataMissing DataAfter scrolling to the bottom of the gallery, the data shows up.After scrolling to the bottom of the gallery, the data shows up.

 

But it is weird because it shows the commas as to say, I know there is data, but I am not going to show it!

@wolfcat 

So, I've seen your Filter formula, what is your formula where you call Flow?  What are you passing?

_____________________________________________________________________________________
Digging it? - Click on the Thumbs Up below. Solved your problem? - Click on Accept as Solution below. Others seeking the same answers will be happy you did.
Check out my PowerApps Videos too! And, follow me on Twitter @RandyHayes

@RandyHayes 

 

 

Here is the OnSelect button:  Submit Statement

PowerAppsbutton.Run(HtmlText1.HtmlText)

 

Here is HtmlText:

 

"<!DOCTYPE html>
<html>

<head>
<style>
table {
font-family: arial, sans-serif;
border-collapse: collapse;
width: 100%;
}

td, th {
border: 1px solid #dddddd;
text-align: left;
padding: 8px;
}

tr:nth-child(even) {
background-color: #dddddd;
}
</style>
</head>
<body>

<h2>Receipts - " & User().FullName & " <br>Total: (" & Statement_CountItems & " items "& Statement_Value & ")</h2>
<h1><div align='center'>" & Statement_Month &"</div></h1>

<table>
<tr>
<th>ID</th>
<th>Date of Purchase</th>
<th>Vendor</th>
<th>Description of Use</th>
<th>Amount</th>
<th>Job Number</th>
</tr>"
&
Concat(BrowseGallery1_2.AllItems, "<tr><td>" & Statement_ID & "</td><td>" & Statement_Date & "</td><td>" & Statement_Vendor & "</td><td>" & Statement_Desc & "</td><td>" & Statement_Amount & "</td><td>" & Statement_JobNumber & "</td></tr>")
&
"</table><div style='page-break-after: always;'>&nbsp;</div>"
&
Concat(BrowseGallery1_2.AllItems, "<div align='center'><img src='" & Statement_Image & "' style='width:600px;height:800px;'> </img> <div style='page-break-after: always;'>&nbsp;</div>")
&
"
</body>
</html>"

@wolfcat 

Okay, so you're building the HTML on the PowerApps side, not in Flow.  

So, for the HtmlText1 control, does it have the complete HTML in it, or is it missing the data as well?

_____________________________________________________________________________________
Digging it? - Click on the Thumbs Up below. Solved your problem? - Click on Accept as Solution below. Others seeking the same answers will be happy you did.
Check out my PowerApps Videos too! And, follow me on Twitter @RandyHayes

Helpful resources

Announcements
PA User Group

Welcome to the User Group Public Preview

Check out new user group experience and if you are a leader please create your group

MBAS Attendee Badge

Claim Your Badge & Digital Swag!

Check out how to claim yours today!

secondImage

Demo Extravaganza is Back!

We are excited to announce that Demo Extravaganza for 2021 has started!

MBAS on Demand

Microsoft Business Applications Summit sessions

On-demand access to all the great content presented by the product teams and community members! #MSBizAppsSummit #CommunityRocks

Power Apps June 2021

June Power Apps Community Call

Don't miss the call this month on June 16th - 8a PDT

Top Solution Authors
Top Kudoed Authors
Users online (109,793)