cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Highlighted
Microsoft
Microsoft

Gallery not loading in Chrome and Edge (Chromium)

Hi,

I have an app which has a vertical gallery on it.  I am seeing inconsistent behaviour across browsers and between preview mode and full view mode.  It is sometimes visible and sometimes not.  I have added a Count to the title of the app so I can see whether there is data to display so I know it should be showing rows.

 

The Title and Description vertical gallery is linked to a collection and has the following behaviours

 

Internet Explorer - visible in preview and full view mode

Edge (standard) - visible in preview and full view mode

Chrome (Version 74.0.3729.157) - visible in preview mode but not visible in view mode

Edge Dev (Chromium Version 76.0.159.0) - visible in preview mode but not visible in view mode

 

I've added a zip file here with screenshots.

5 REPLIES 5
Highlighted
Community Support
Community Support

Re: Gallery not loading in Chrome and Edge (Chromium)

Hi @StuartRidout ,

Different browser may display differently as their different systems.

Please make sure whether your system meet the PowerApps requirments:

https://docs.microsoft.com/en-us/powerapps/maker/canvas-apps/limits-and-config

 

Best regards,

Community Support Team _ Phoebe Liu

Community Support Team _ Phoebe Liu
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.
Highlighted
Microsoft
Microsoft

Re: Gallery not loading in Chrome and Edge (Chromium)

Thanks Phoebe

It does appear that it meets the requirements. The behaviour is not quite right if the browser will display in preview mode in the studio but won’t play in the proper display mode.

Can we progress this as it is an issue for the PowerApp for my organisation.

Stuart
Highlighted
Kudo Kingpin
Kudo Kingpin

Re: Gallery not loading in Chrome and Edge (Chromium)

@StuartRidout 

Did this behaviour occur recently? I ask because the galleries in our old apps suddenly began behaving strange after the latest release. Our apps published with version 3.19043.16 works normally in the web player - apps published with 3.19051.20 do not. No version works with the studio player.

 

See this thread for more info:

https://powerusers.microsoft.com/t5/General-Discussion/App-siuddenly-behaving-strange-in-studio-urge...

Highlighted
Anonymous
Not applicable

Re: Gallery not loading in Chrome and Edge (Chromium)

Hi @StuartRidout are you still experiencing this issue? Did the thread linked in the above reply help at all? 

 

Thank you,

 

@Anonymous 

Highlighted
Frequent Visitor

Re: Gallery not loading in Chrome and Edge (Chromium)

I think this may be due to the non-blocking OnStart rule setting. Turn this off and see what happens.

Helpful resources

Announcements
Ignite

Microsoft Ignite

This will be a conference that you do not want to miss!

secondImage

New Return to Workplace

Reopen responsibly, monitor intelligently, and protect continuously with solutions for a safer work environment.

August 2020 CYST Challenge

Check out the winners of the recent 'Can You Solve These?' community challenge!

Experience what’s next for Power Apps

Join us for an in-depth look at the new Power Apps features and capabilities at the free Microsoft Business Applications Launch Event.

Check this Out

Helpful information

Featuring samples like Return to the Workplace and Emergency Response Applications

secondImage

Power Platform 2020 release wave 2 plan

Features releasing from October 2020 through March 2021

Top Solution Authors
Top Kudoed Authors
Users online (3,172)