cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Advocate I
Advocate I

Gateway Not Found

I am having a problem finding my Gateway in Power Apps and Power Automate.  I can see it in PowerBI however.  I have uninstalled and reinstalled the gateway multiple times.  I have the most up to date November 2019 release and the data gateway says it's ready for PowerApps and Microsoft Flow (now Power Automate).  Any help would be greatly appreciated. 

9 REPLIES 9
Super User
Super User

Have you added it to your Power Automate environment? See my attachment.

when I click that button if just navigates me to the page to redownload the gateway.

Community Support
Community Support

Hi @FBSEstimator ,

Could you please share a bit more about your issue?

Do you mean that you could not see the installed Gateway within your PowerApps or Power Automate?

 

Based on the issue that you mentioned, I have made a test on my side, and don't have the issue that you mentioned. Please also make sure that your current Environment of PowerApps or Power Automate is the Default Environment.

 

Please note that Gateways and on-premises connections can only be created and used in the user's default environment. If your current environment is not the Default Environment, you would not be able to see the installed Gateways.

https://docs.microsoft.com/en-us/powerapps/maker/canvas-apps/gateway-management#prerequisites

 

If you want to see these Gateways installed in your PowerApps Environment, please go to Power Platform Admin Center, then you could see all installed On-premises data gateway there.

 

Best regards,

Community Support Team _ Kris Dai
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.

I have attached a few screenshots as well as a blog post stating that with October 2019 Patch that you can now install Gateways on Non-Default Environments.   https://flow.microsoft.com/en-us/blog/supporting-on-premises-data-gateways-in-non-default-environmen...

 

I can see my gateway along with my test gateways in the admin center.  But not in the PowerApps of PowerAutomate Sections as shown.  It does show up in PowerBI.  I see no settings to add it to an environment in either PowerApps Or PowerAutomate.

Hi @FBSEstimator ,

Which type of Gateway do you install in your PC? On-premises Gateway or On-premise Gateway (Personal Mode)?

 

Please make sure the region where the gateway is installed must map to the region of your Power Automate and Power Apps environment in order to view, connect to, and manage the gateway in that environment.

 

In addition, please consider install a On-premises Gateway rather than On-premise Gateway (Personal Mode) on your PC. The On-premise Gateway (Personal Mode) would not be visible within PowerApps or Power Automate.

 

Best regards,

Community Support Team _ Kris Dai
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.

The version I have installed even in my tests is not the personal version. My gateway region is set to United States and my Power Platform region is West US 2. From all my research this seems to be the correct settings I need but I am still unable to see it in either Power Automate or Power Apps. But it shows up fine in Power Bi. I am baffled.
Advocate II
Advocate II

Same issue, are we supposed to pay for Power BI to be able to use a Gateway? In which case what's the point of including the File System connectors in the available Actions without a PREMIUM tag?

I believe that I have found the Issue.  Out Gateway is on US West 2 and Our PowerPlatform Enviroment Is in the United States.  When I create a Test gateway on US West 1 it shows up.  But not US West 2.  There must be a coding issue where Power Platform Environments in the United States do not recognize US West 2 as in the United States.  I will be putting in a ticket with Microsoft to see if they can help me solve this issue.

Anonymous
Not applicable

Thanks @FBSEstimator  I searched through a million threads on this and your simple response is what helped me figure out to create the Gateway in the US West 1 region and can now see it.  What a ridiculous bug for MSFT to still not have fixed.   Thanks again. 

Helpful resources

Announcements
New Badges

New Solution Badges!

Check out our new profile badges recognizing authored solutions!

New Power Super Users

Congratulations!

We are excited to announce the Power Apps Super Users!

Power Apps Community Call

Power Apps Community Call: February

Did you miss the call? Check out the Power Apps Community Call here.

Microsoft Ignite

Microsoft Ignite

Join digitally, March 2–4, 2021 to explore new tech that's ready to implement. Experience the keynote in mixed reality through AltspaceVR!

Top Solution Authors
Top Kudoed Authors
Users online (47,254)