cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
DaniOrt
New Member

Gateway not found

Hi, i´m trying to connect to an on premise database. When creating de conection i´m not able to select my gateway. In "Gateways" option there is no gateways. I´ve installed one and singed in. I had a Power BI Gateway installed previously and seems to ver recognized by the Power Apps Gateway Installer.

 

In Power Bi everything is working fine but not in Power Apps.

In the log there´s only this entrance "Started the 'On-premises data gateway service'."

 

Thank you

 

PA_gateway.png

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions

Uninstalling the PowerBI Gateway (old version) and installing the On-premise data gateway version seems to fix the problem.

View solution in original post

21 REPLIES 21
archanan
Power Apps
Power Apps

Gateways are only supported in the default environment.

 

https://powerapps.microsoft.com/en-us/tutorials/gateway-management/

 

Could you double check to confirm you are in the right environment in PowerApps?

 

https://powerapps.microsoft.com/en-us/tutorials/working-with-environments/

Thanks @archanan.

Yes, i´m in the default environment and still not working.

 

Can you please share your session ID so we can look into this further?

 

Account -> Session details and copy paste the Session ID. Thanks!

We are investigating this issue. I sent you a message as well. If you can email me your logs, it will help us investigate further.

The same issue is also happening with our on-premises gateway, "no gateays installed" message appears in the "Gateways" even though the PowerBI gateway is up and running. Also, in the event viewer there is an error starting from the moment the data gateway was installed, with the following message:

 

Log Name: System
Source: Schannel
Date: 8/11/2016 5:23:56 μμ
Event ID: 36882
Task Category: None
Level: Error
Keywords:
User: NT SERVICE\PBIEgwService
Computer: ------
Description:
The certificate received from the remote server was issued by an untrusted certificate authority. Because of this, none of the data contained in the certificate can be validated. The SSL connection request has failed. The attached data contains the server certificate.

We have seen some issues with PowerBI Gateways that were installed prior to our release of the PowerApps support. Could you please try these steps to see if that resolves the issue?

 

  1. Uninstall the gateway
  2. Download the updated/latest version
  3. Restore the Gateway using the recovery key

With your recovery key, you will be able to restore all your datsources and settings.

I'm having the same problem.

@DaniOrt@ssugar@tsapat, Do you still have the same issue that not found the gateway even if tried @archanan's steps? 

Uninstalling the PowerBI Gateway (old version) and installing the On-premise data gateway version seems to fix the problem.

View solution in original post

Helpful resources

Announcements
User Groups Public Preview

Join us for our User Group Public Preview!

Power Apps User Groups are coming! Make sure you’re among the first to know when user groups go live for public preview.

Power Apps Community Call

Monthly Power Apps Community Call

Did you miss the call?? Check out the Power Apps Community Call here!

Power Platform ISV STudio

Power Platform ISV Studio

ISV Studio is the go-to Power Platform destination for ISV’s to monitor & manage applications post-AppSource publish.

Top Solution Authors
Top Kudoed Authors
Users online (28,456)