cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Dan_176
Frequent Visitor

Images from sharepoint list thumbnail not showing

I have a Sharepoint list, where there's a column called "Photo", the field type being: Image. And we use that field to manually upload

our users' photos, which apparently are stored in some "Site Assets" folder.

 

Then, I created an app right from the Sharepoint menu (Integration > PowerApps > Create an app), just because I'm a newbie and didn't want to do anything wrong.

 

The matter is, the thumbnails automatically created in the gallery are not shown at all, neither in the main gallery view nor in the detail page (I mean, the two basic pages automatically created by PowerApps itself).

 

I tried several solutions: ThisItem.Photo.Small... ThisItem.'{thumbnail}'... without success. 

 

I even tried adding the SiteAsset folder manually as an extra datasource. For a few minutes I could see the pictures on the PowerApps "back office", but they were not shown in the app at all.

 

Is there any other solution? The list has at the moment only 150 rows, do you think there's any delegation issues related to that?

 

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Dan_176
Frequent Visitor

Thanks for your suggestions.

I've realized that my app was becoming more and more complex, with too many pages/galleries. So, i've tried to remove them, and stick to the basic structure: gallery+details+edit... and the photos are finally back there.

 

View solution in original post

4 REPLIES 4
WarrenBelz
Super User
Super User

Hi @Dan_176 ,

@RezaDorrani explains this in his latest video (it is at the start).

 

Please click Accept as solution if my post helped you solve your issue. This will help others find it more readily. It also closes the item. If the content was useful in other ways, please consider giving it Thumbs Up.

Visit my blog Practical Power Apps

Dan_176
Frequent Visitor

Thank you, the video is pretty interesting, but images are not shown in the app. I'm not sure what the cause might be

@Dan_176 ,

I do not use this process (there are many much better ways of storing images - see my blog on this -  than managing the limitations of the facility (which is also only very new in compatibility with Power Apps, so maybe the bugs are not sorted yet).

 

Please click Accept as solution if my post helped you solve your issue. This will help others find it more readily. It also closes the item. If the content was useful in other ways, please consider giving it Thumbs Up.

Visit my blog Practical Power Apps

Dan_176
Frequent Visitor

Thanks for your suggestions.

I've realized that my app was becoming more and more complex, with too many pages/galleries. So, i've tried to remove them, and stick to the basic structure: gallery+details+edit... and the photos are finally back there.

 

Helpful resources

Announcements
Microsoft 365 Conference – December 6-8, 2022

Microsoft 365 Conference – December 6-8, 2022

Join us in Las Vegas to experience community, incredible learning opportunities, and connections that will help grow skills, know-how, and more.

Top Solution Authors
Top Kudoed Authors
Users online (1,538)