cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
PA
Level: Powered On

Images not showing when running app in MS Teams

Hi

 

I have am finishing off my app and am playing around with the best way to get my colleagues to use it. I have tested it in MS Teams but none of the pictures show. I have some country flags in a gallery and the company logo as a fixed picture. The flag imaged are stored in a sharepoint list.

 

Does anyone have any ideas? Also am I barking up the wrong tree with Teams, and should I publish straight to SharePoint?

 

Thanks

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
PA
Level: Powered On

Re: Images not showing when running app in MS Teams

Hi. Actually I got this sorted yesterday. The issue was I saved the images in OneDrive and not Sharepoint before storing the link in the 'Countries' table. Thanks for getting back to me though. I appreciate it!

View solution in original post

2 REPLIES 2
Community Support Team
Community Support Team

Re: Images not showing when running app in MS Teams

HI @PA,

Do the images show well within your Original canvas app (not the embedded app in Microsoft Teams)?

Which browser do you use to run your Microsoft Teams?

Further, do you add these images (country flags) as attachments into your SP list items?

I have made a test on my side, and don't have the issue that you mentioned. The screenshot as below:6.JPG

App's configuration as below:7.JPG

Set the Items property of the Gallery control to following:

'20181113_case8'  /* <-- '20181113_case8' represents my SP list */

Set the Image property of the Image control within the Gallery control to following:

First(ThisItem.Attachments).AbsoluteUri

Please take a try to clear cache of your browser, then run the embedded app again, check if the issue is solved.

In addition, even though, you embedded your shared app within your Microsoft Teams (I assume that you have shared this app to your colleagues already), and your colleagues has permission to access your Microsoft Teams and your SP list, your colleagues may still not see the images within the Gallery of your app within the MS Teams.

It is a known issue that pictures that need authentication on SharePoint could not be access by other users (in your Org), even though they have enough permissions to your SP list. A similar issue has been posted within this forum, please check the following thread:

https://powerusers.microsoft.com/t5/General-Discussion/Share-point-pictures-can-not-be-seen-on-IOS-D...

As an alternative solution, you could consider take a try to embbed your shared app into a SP Site Page, then your colleagues could access the images within the Gallery control.

More details about embedding an app into a SP Site Page, please check the follwoing article:

https://docs.microsoft.com/en-us/powerapps/maker/canvas-apps/embed-apps-dev

 

Best regards,

Kris

Community Support Team _ Kris Dai
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.
PA
Level: Powered On

Re: Images not showing when running app in MS Teams

Hi. Actually I got this sorted yesterday. The issue was I saved the images in OneDrive and not Sharepoint before storing the link in the 'Countries' table. Thanks for getting back to me though. I appreciate it!

View solution in original post

Helpful resources

Announcements
thirdimage

Power Apps Super User Class of 2020

Check it out!

thirdimage

Power Apps Community User Group Member Badge

Fill out a quick form to claim your user group badge now!

sixthImage

Power Platform World Tour

Find out where you can attend!

Power Platform 2019 release wave 2 plan

Power Platform 2019 release wave 2 plan

Features releasing from October 2019 through March 2020

SecondImage

Difinity Conference

The largest Power BI, Power Platform, and Data conference in New Zealand

Top Solution Authors
Top Kudoed Authors (Last 30 Days)
Users online (5,293)