cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
JakeG
Frequent Visitor

Issue with power apps, SQL server and Mobile Devices

First let me start by stating that this issue encompases all three topics in the subject, it is not three separate questions. 

 

So here are some critical details, I have an app that has a connector to a sql server located on-prem that is connected via a gateway. I have the tables setup and primary keys assigned.

Here is the issue, when I submit data from a form, through a cat-5 connected computer to the network, it works fine but when I try to submit data through the same form on a wireless device, or a wireless connection it doesn't submit. Not only does it not submit, but it also doesn't produce an error or any loading signal. It will just sit there doing nothing with the button pressed. I am not sure if anyone else has had this issue but if you have or have an idea, lay it on me.

 

Thanks a bunch!

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
v-xida-msft
Community Support
Community Support

Hi @JakeG,

Could you please share a bit more about the scenario?

Do you save your form data back to your SQL table using SubmitForm function?

Further, could you please share a bit more about your wireless device?

 

I have made a test on my side (run my app within Android device), and don't have the issue that you mentioned.

The version of PowerApps Mobile App is 3.18092.20, the version of my Android device is 8.0.0.

 

Please check if the network within your wireless device is in good condition. Also please check if the version of PowerApps Mobile App is the latest version, if not, please upgrade it into the latest version, then check if the issue is solved.

 

In addition, you could also consider take a try to save your data back to your SQL table using Patch function instead of SubmitForm function, then check if the issue still exists.

 

Best regards,

Kris

Community Support Team _ Kris Dai
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.

View solution in original post

2 REPLIES 2
v-xida-msft
Community Support
Community Support

Hi @JakeG,

Could you please share a bit more about the scenario?

Do you save your form data back to your SQL table using SubmitForm function?

Further, could you please share a bit more about your wireless device?

 

I have made a test on my side (run my app within Android device), and don't have the issue that you mentioned.

The version of PowerApps Mobile App is 3.18092.20, the version of my Android device is 8.0.0.

 

Please check if the network within your wireless device is in good condition. Also please check if the version of PowerApps Mobile App is the latest version, if not, please upgrade it into the latest version, then check if the issue is solved.

 

In addition, you could also consider take a try to save your data back to your SQL table using Patch function instead of SubmitForm function, then check if the issue still exists.

 

Best regards,

Kris

Community Support Team _ Kris Dai
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.

View solution in original post

Anonymous
Not applicable

hi @JakeG please review the above response and reply back if you are still experiencing issues. 

 

@Anonymous

Helpful resources

Announcements
2022 Release Wave 1 760x460.png

2022 Release Wave 1 Plan

Power Platform release plan for the 2022 release wave 1 describes all new features releasing from April 2022 through September 2022.

Community Connections 768x460.jpg

Community & How To Videos

Check out the new Power Platform Community Connections gallery!

Top Solution Authors
Top Kudoed Authors
Users online (2,013)