cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
JMUSharePoint
Frequent Visitor

Location services must be enabled to run this flow.

I'm testing a flow I have created the when a button is pushed, it will get items from one SharePoint list, look to see if a string contains specific text and if so, create an item in another SharePoint list.  The flow checker doesn't return any errors but when I run the flow I get the message " This flow doesn't need additional input to run  .... Location services must be enabled to run this flow.  I am not gathering any location data from the flow.  How do i resolve this error?

 

 

6 REPLIES 6
RandyHayes
Super User
Super User

Button flows gather a lot of information when they are triggered.  One of which is location.

You might want to review this document with the information that is gathered.

 

I don't believe it can be avoided.  Not sure on that one if anyone else can chime in on it.

_____________________________________________________________________________________
Digging it? - Click on the Thumbs Up below. Solved your problem? - Click on Accept as Solution below. Others seeking the same answers will be happy you did.
NOTE: My normal response times will be Mon to Fri from 1 PM to 10 PM UTC (and lots of other times too!)
Check out my PowerApps Videos too! And, follow me on Twitter @RandyHayes

Really want to show your appreciation? Buy Me A Cup Of Coffee!
Jsquared
Frequent Visitor

I'm having the same issue. I looked at Windows 10 setting and the location is in fact turned on (See Image) 

Anonymous
Not applicable

My computer is WIN10 

 

In my teams channel , I put a flow click button in the flow ,But when I click it ,it will show "Location services must be enabled to run this flow" then this flow will not execute 

 

How can I solve this ??

Same problem here... no answer so far...

Sarah6
New Member

I just deleted the trigger and recreated it and it worked fine.  I think I selected "city" in the original trigger, which comes from some out-of-the-box location property and maybe that's why it was demanding the location services.  Once I recreated without using "city" it was fine.  

AnaCosta
New Member

Hi! I just went through the same issue, for something as basic as getting the ID of a Planner... can't understand in which way location should be needed for that. I tried with a different browser and the pop-up requesting access appeared again, so I answered yes to enable location access and it worked. Probably the configuration will not be related to windows but to the browser.

Helpful resources

Announcements
Power Platform Call June 2022 768x460.png

Power Platform Community Call

Join us for the next call on August 17, 2022 at 8am PDT.

Power Platform Conf 2022 768x460.jpg

Join us for Microsoft Power Platform Conference

The first Microsoft-sponsored Power Platform Conference is coming in September. 100+ speakers, 150+ sessions, and what's new and next for Power Platform.

Users online (1,950)