cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Helper V
Helper V

Media - Camera - blank

Hello

 

Recently adding Media>Camera the webcam remains blank i.e. no camera display. Webcam works fine with MS Teams for example but not in Power Apps.

 

Message reads 'Your camera isn't setup or you are already using it.'

 

I've signed out of Teams. Windows 10 Camera app there appears no way to disconnect connection although I haven't initiated the app. If I run the Camera app the webcam works perfectly.

 

Clearly I'm missing something.  Not a major issue as app would be used for a mobile audit Power App but not having to switch between desktop and mobile would be good for testing.

 

Camera.png 

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Dual Super User III
Dual Super User III

A couple of things to check out.

 

  1. Make sure your camera is a approved for use in the browser where you are running PowerApps studio.  This is one of the common reasons that the app can't access the camera.
  2. If your computer has more than one camera make sure it is trying to use the correct one.  For example, surface tablets have a front and a back camera.  You can control which one the application is trying to use by changing the number in the Camera property of the camera control. for example, 0, 1,2, etc.


-------------------------------------------------------------------------
If I have answered your question, please mark your post as Solved.
If you like my response, please give it a Thumbs Up.

View solution in original post

2 REPLIES 2
Dual Super User III
Dual Super User III

A couple of things to check out.

 

  1. Make sure your camera is a approved for use in the browser where you are running PowerApps studio.  This is one of the common reasons that the app can't access the camera.
  2. If your computer has more than one camera make sure it is trying to use the correct one.  For example, surface tablets have a front and a back camera.  You can control which one the application is trying to use by changing the number in the Camera property of the camera control. for example, 0, 1,2, etc.


-------------------------------------------------------------------------
If I have answered your question, please mark your post as Solved.
If you like my response, please give it a Thumbs Up.

View solution in original post

Hello @Pstork1 

 

Thank you for taking the time to respond.

 

Sadly adjusting browser to approve camera didn't overcome the issue. Odd as until recently I had no issue with the camera. Probably an update has changed configuration requirements.

 

However I found a way around the issue. Use Power App desktop app. Good for testing (for now). Rather iterating to have to switch between desktop development and phone.  

 

Best regards

Christopher

Helpful resources

Announcements
News & Announcements

Community Blog

Stay up tp date on the latest blogs and activities in the community News & Announcements.

Power Apps Community Call

Power Apps Community Call- January

Mark your calendars and join us for the next Power Apps Community Call on January 20th, 8a PST

PP Bootcamp Carousel

Global Power Platform Bootcamp

Dive into the Power Platform stack with hands-on sessions and labs, virtually delivered to you by experts and community leaders.

secondImage

Power Platform Community Conference On Demand

Watch Nick Doelman's session from the 2020 Power Platform Community Conference on demand!

Top Solution Authors
Top Kudoed Authors
Users online (5,589)