cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Advocate II
Advocate II

Native save button not working in edit mode

I've created a form from a custom SharePoint list. I actually have 2 different forms - 1 for new entries and 1 that allows you to edit an existing entry.  Everything is working well except for when you go into the second form (the edit form). I have a submit button that works just fine but I'd like for the native "save button" showing in the form to work the same way.  Right now, when you click it nothing happens at all.  On the form "On Success" function I have ResetForm(ProjectReqEditForm); RequestHide(). 

 

Under SharePoint Integration OnEdit I have (ProjectReqEditForm);Navigate(ProjectReqEdit,ScreenTransition.Cover)

 

The button is working just fine with new forms, it's only an issue with the edit form.  Any help would be greatly appreciated.

 

 

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Community Support
Community Support

Hi @Christy_Roach ,

 

Do you also the native save button is also useful for the 2 form(edit existing form)?

I think you can change the OnSave property in your  SharePointIntegration to:

 

SubmitForm(SharePointForm1);SubmitForm(Form1) (Form1 is my EditExisting Form name, on your side you can change it to your edit form name)

20190220nativesavebuttonapptest1.jpg

 

Result test:

20190220nativasavebuttonforeditformtestgif.gif

 

 

Hope this can be helpful.

Best Regards.

Yumia

View solution in original post

4 REPLIES 4
Community Support
Community Support

Hi @Christy_Roach ,

 

Do you also the native save button is also useful for the 2 form(edit existing form)?

I think you can change the OnSave property in your  SharePointIntegration to:

 

SubmitForm(SharePointForm1);SubmitForm(Form1) (Form1 is my EditExisting Form name, on your side you can change it to your edit form name)

20190220nativesavebuttonapptest1.jpg

 

Result test:

20190220nativasavebuttonforeditformtestgif.gif

 

 

Hope this can be helpful.

Best Regards.

Yumia

View solution in original post

Hi Yumia -

When I try this I get an errror.  

 

The native save button does work correctly in the "new" mode.

 

My form names are ProjectReqNew and ProjectReqEditForm.  When I try the logic you specified like this: SubmitForm(SharePointProjectReqEditForm);SubmitForm(ProjectReqEditForm), I get an error message.  What am I doing wrong? 

Hi @Christy_Roach ,

 

Could you please share the screenshor of your customize forms' screens ?

Do you have three forms:SharePointProjectReqEditForm),ProjectReqEditForm,ProjectReqNewForm?

 

 

Best Regards.

Yumia

No, just 2 forms - ProjectReqNewForm and ProjectReqEditform. I'm happy to share a screenshot.  What exactly do you need to see?  

Helpful resources

Announcements
secondImage

Experience what’s next for Power Apps

Join us for an in-depth look at the new Power Apps features and capabilities at the free Microsoft Business Applications Launch Event.

Power Apps Community Call

Power Apps Community Call: February

Did you miss the call? Check out the Power Apps Community Call here.

New Power Super Users

Congratulations!

We are excited to announce the Power Apps Super Users!

New Badges

New Solution Badges!

Check out our new profile badges recognizing authored solutions!

Top Kudoed Authors
Users online (36,580)