cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Voltes
Helper III
Helper III

New column in Sharepoint List missing in PowerApps

Hello all,

 

I just create Sharepoint List and then Customize in PowerApps thing to edit the form. It looks ok at start, but then I want to add New Column in my list. So after add it, then come back to PowerApps, this new field never appear in Form/Datacard list. 

 

I've tried to Refresh the Sharepoint data connection to no avail. Even once tried to delete the connection and add it again which result the connection is break and the form looks lost data source and cannot add that newly added. I had to restore back the apps so it will link again.

 

I noticed many same issue since years about this, but haven't got any straight way to resolved it. Any advice how get that new field in PowerApps ?

 

Thanks,

 

 

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions

Unfortunately yes, it is due to the new column type image. See discsussion here: https://powerusers.microsoft.com/t5/Building-Power-Apps/How-do-I-display-an-image-column-from-my-Sha...

 

Hopefully we'll get clarification soon of whether this is a bug or just unsupported. 

View solution in original post

7 REPLIES 7
VijayTailor
Resident Rockstar
Resident Rockstar

Hi @Voltes ,

you added New Column in SharePoint, then it will not be added automatically.

if you are in edit mode then First you create a Column and that click on the data source and refresh the list where you added the column and after that click on the Edit field on the right side Property menu.
Please see the demo for reference - 
Hope it will help you to resolve your issue. - 
NewCOlumnAdded.gif
Thanks,

Please click "Accept as Solution" if my post answered your question so that others may find it more quickly. If you found this post helpful consider giving it a "Thumbs Up."-Vijay



Hi Vijay,

 

Yes, I did Refresh my Data source connection like your example. As well as Edit fields then Add Fields from the Property menu. That is the problem, my new field not listed over there.

 

Thanks,

 

Can you Please save Once and CLose and Open again your App. SOme time Cache Issue happens.

hope this will resolve your Issue.

Still no luck. Even after I clear (Delete) the browser cache.

Btw for PowerApps create from Sharepoint, where can we find it inside PowerApps it self ?

I checked in Solution > Default Solution, but cannot find it. Since as you're mentioned Save and Open again, I don't know from where instead from Sharepoint->to my List -> edit one of the record then click the Customize in PowerApps menu.

 

Thanks

I've decided to delete the form and re-create it. However, surprisingly, that new field still not listed. Is it related to the fact that this new field is an image type?

 

Thanks,

It turned out, it is because the field is image. I added new column again, but this time is a Single text, and it appeared after I refreshed. 

 

So is it an exclusion ?

 

Thanks,

 

Unfortunately yes, it is due to the new column type image. See discsussion here: https://powerusers.microsoft.com/t5/Building-Power-Apps/How-do-I-display-an-image-column-from-my-Sha...

 

Hopefully we'll get clarification soon of whether this is a bug or just unsupported. 

View solution in original post

Helpful resources

Announcements
PA User Group

Welcome to the User Group Public Preview

Check out new user group experience and if you are a leader please create your group

MBAS Attendee Badge

Claim Your Badge & Digital Swag!

Check out how to claim yours today!

secondImage

Are Your Ready?

Test your skills now with the Cloud Skill Challenge.

Top Solution Authors
Top Kudoed Authors
Users online (50,241)