cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
sns
Advocate I
Advocate I

New or Edit buttons on SharePoint lists not working

I opened a support ticket with MS because when I click New or Edit on the list on my SharePoint site nothing happen. 

The list use to open a form that it was made on Power apps but not anymore. This issue is only with we use google Chrome as a browser  because it work with all the other ones. Can someone help me please. Thank you

37 REPLIES 37

It's ok. Thank you for all your help @mdevaney  I really appreciated it. 😊

FvdH
Advocate II
Advocate II

I have the same issue in Chrome: PowerApps forms on SharePoint list do not open with New or Edit. It works when I first click on the problem list, then on another list with a standard form and then back to the problem list: issue gone until you do a refresh.

LukeC
Advocate IV
Advocate IV

Same problem here. This issue started happening on Wednesday morning right before SharePoint went down to read-only mode for a while that morning for unexpected maintenance. Something to do with the updates they ran the night before.

 

It's a Chrome-related issue specifically. Affects a large portion of my users.

 

In general, PowerApps seems to be running more clunky and less optimized after that update as well.

I'm reaching out to the mods for more info.  Any ideas about this issue @v-xida-msft @v-yutliu-msft?

 

 

pbernardes
Advocate I
Advocate I

I am facing exactly the same issue. It looks a PowerApps bug because today I updated another PowerApps form that was working fine, but after the update, stopped to open.

 

I also opened a ticket but have no solution till now.

 We have the exact same issue. It began 11/27 and we have yet to find a solution.

lui
Helper IV
Helper IV

@sns I had the same issue and what I realized is that it's partly due to the json format columns you have in your view. Try removing the json code from each column and any date columns as well.
Once you remove all the json code/formatting columns then refresh a couple of times or close the browser. Try to see if it helps (it worked for me). However, i'm also submitting a ticket to microsoft because the formatting columns do help the end user and it's something I plan to use in the future. Keep us posted.

I can confirm removing the JSON code formatting solved the issue for us too.

@shoff @sns This morning I wanted to try your suggestion about removing the JSON formatting, but to my surprise I noticed that the problem is gone! Tried on two different sites and one other user. 

😕UPDATE: half an hour later the problem seems to be back on both sites! Removing JSON formatting does not help. After a few refreshes the problem is back.

Helpful resources

Announcements
PA_User Group Leader_768x460.jpg

Manage your user group events

Check out the News & Announcements to learn more.

Power Query PA Forum 768x460.png

Check it out!

Did you know that you can visit the Power Query Forum in Power BI and now Power Apps

Carousel 2021 Release Wave 2 Plan 768x460.jpg

2021 Release Wave 2 Plan

Power Platform release plan for the 2021 release wave 2 describes all new features releasing from October 2021 through March 2022.

PowerPlatform 768x460.png

Microsoft Learn

Check out our new Discover Your Career Path blog post series and get all the details.

Users online (2,314)