cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
MonicaFiore
New Member

No flows showing in Action->Power Automate in powerapps

After creating the flow, it appears in the menu on the left under Flow, but in PowerApp from Action -> PowerApp the list is empty.
I anticipate that the flow and powerapp environment is the same. Thanks Monica
1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions

Hi @MonicaFiore :

Do you mean that the trigger of this flow is powerapps?("and the trigger of this flow  would it powerapps but is impossibile associated.")

your Flow must have the PowerApps trigger

In addition,Please create a new blank app, then click "Actions"-> "Power Automate" action, then check if the all available flow connections listed there.(make sure you signed in your PowerApps using same account which you use to create/update your flow)

Also please consider clear cache of your browser, and then sign in your PowerApps again, check if the issue is solved.

Best Regards,

Bof

View solution in original post

6 REPLIES 6
JayMagness
Solution Specialist
Solution Specialist

Hi,

 

I am not sure what you are trying to get here but if you send me an e-mail I will get on teams with you and see if I can help you Jay@rsearch-Nest.com

v-bofeng-msft
Community Support
Community Support

Hi @MonicaFiore :

Could you tell me :

  • Are flow and app in the same environment?(Very important)
  • What is the trigger of this flow? Is it powerapps?(Very important)1.JPG
  • Is this app in a solution?(Canvas app triggered flows are not available in solutions)

After checking the above three points, please check whether the problem has been solved.If the problem still cannot be solved, I suggest you to create flow from the "create a new flow" option in powerapp.(In addition, note that the flow environment must be consistent with the app environment)

2.JPG

Best Regards,

Bof

 

Hi Bof and thank you  for your answer.

The flow and app in the same environment and the trigger of this flow  would it powerapps but is impossibile associated.

This app is not in a solution.

The first flow is creating from Power Automate and the second from "create new flow", but both dont' see in the listt Action -> Power Automate in Power Apps.

 

Thanks

Monica

Hi @MonicaFiore :

Do you mean that the trigger of this flow is powerapps?("and the trigger of this flow  would it powerapps but is impossibile associated.")

your Flow must have the PowerApps trigger

In addition,Please create a new blank app, then click "Actions"-> "Power Automate" action, then check if the all available flow connections listed there.(make sure you signed in your PowerApps using same account which you use to create/update your flow)

Also please consider clear cache of your browser, and then sign in your PowerApps again, check if the issue is solved.

Best Regards,

Bof

My mistake, I did not have the PowerApps trigger. My example started from SharePoint, don't PowerApp. I created a flow from PowerApps and now is ok.

 

Thank you so much

Monica

HEATFreight
Post Prodigy
Post Prodigy

My flows are no longer visible to add them to my canvas app. The flows already in the canvas app are still visible in my >Action >Power Automate tab. The preview setting for "Enable Power Automate pane" has never worked for me. Only the >Action >Power Automate button has successfully populated my flows.

Suddenly this doesn't work anymore. New apps in same environment show no flows at all. Existing app shows no new flows, only flows it already contains. Copy of existing app in same environment with different name (using "Save As" >Cloud) shows no flows at all, not even those already in the app.

I have a $5 per app add-on license and the app and all the flows are in their own environment. Was trying to create a new Parent/Child flow to add to the canvas app (everything is in same environment and same solution), but found I can no longer get the list of flows to populate any new flows. I'm using the button flow trigger instead of the PowerApps run a flow trigger because I need run-only-user context in the Parent flow, and I'm pretty sure button flow trigger works from canvas app. But regardless, none of the flows are populating in newly created/copied apps so something weird is happening.

Clearing cache did not work. Using different browser did not work.

Edit: I figured it out. Can't use button-triggered flow if the flow contains run-only-user connections. Flows with run-only-user connections require the PowerApps trigger to be able to launch from a canvas app, because they need to run in the context of the canvas app user, and the button trigger is apparently not able to take the delegated permissions for the app user's connectors. Doesn't really make sense but everything works if you switch to PowerApps trigger instead of button.

Helpful resources

Announcements
Power Apps News & Annoucements carousel

Power Apps News & Announcements

Keep up to date with current events and community announcements in the Power Apps community.

Community Call Conversations

Introducing the Community Calls Conversations

A great place where you can stay up to date with community calls and interact with the speakers.

Power Apps Community Blog Carousel

Power Apps Community Blog

Check out the latest Community Blog from the community!

Top Solution Authors
Top Kudoed Authors
Users online (1,819)