cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Anonymous
Not applicable

Offline app error codes: "the request was not sent or there was no response from the server"

Hi guys,

 

So im trying to figure out the errors i am getting in my app when i start it in offline mode: The request was not sent or there was no response from the server. Check your internet connection. Server response:"Entity name" failed: Null". Onstart i get a bunch of errors and im not really sure what the problem is. I tried looking for an answer on the forums but no succes yet. Im aware my code probably won't be spot on but the app runs fine online and offline. 


I also get the same errors when i go through the screens in the app in offline mode. But maybe if i understand the on start problems i can solve the rest as well. For patching i use If(connection.connected, patch, collect locally;savedata)

 

My "on start" code:

 

 

LoadData(
    matlist,
    "savedMatlist",
    true
);
If(
    Connection.Connected,
   // make collection to store offline data verplaatsing
    ClearCollect(
        verplaatsingList,
        verplaatsing
    );
    Clear(verplaatsingList);
    //make collection to store offline data tijdgewerkt
ClearCollect(
        tijdGewerktList,
        tijdGewerkt
    );
    Clear(tijdGewerktList);
    //make collection to store offline data comments
ClearCollect(
        commentsList,
        commentsEnSignature
    );
    Clear(commentsList);
Concurrent(
        ClearCollect(
            gebruikersCol,
            gebruikers
        ),
        ClearCollect(
            materiaalCol,
            materiaal
        ),
        ClearCollect(
            werkBonCol,
            werkBon
        ),
        ClearCollect(
            werkBonLijstCol,
            werkBonLijst
        ),
        ClearCollect(
            materiaalGebruiktCol,
            materiaalGebruikt
        ),
        ClearCollect(
            verplaatsingCol,
            verplaatsing
        ),
        ClearCollect(
            commentsEnSignatureCol,
            commentsEnSignature
        )
    );
    //proberen
    Clear(materiaalCol);
//loaddata local offline data verplaatsinglist
    LoadData(
        verplaatsingList,
        "savedverplaatsingCol1",
        true
    );
//loaddata local offline data tijdgewerktlist
    LoadData(
        tijdGewerktList,
        "savedTijdGewerktList",
        true
    );
//loaddata local offline data commentslist
    LoadData(
        commentsList,
        "savedCommentsList",
        true
    );
//loaddata local offline data materiaalcol
    LoadData(
        materiaalCol,
        "savedMateriaalCol",
        true
    );

    SaveData(
        gebruikersCol,
        "savedGebruikers"
    );
    SaveData(
        werkBonCol,
        "savedWerkbon"
    );
    SaveData(
        werkBonLijstCol,
        "savedWerkbonLijst"
    );
    SaveData(
        materiaalCol,
        "savedMateriaalCol"
    );
    SaveData(
        materiaalGebruiktCol,
        "savedMateriaalGebruiktCol"
    );
    SaveData(
        verplaatsingCol,
        "savedverplaatsingCol"
    );
    SaveData(
        commentsEnSignatureCol,
        "savedcommentsEnSignatureCol"
    )
//if offline load all the data
    ,
    LoadData(
        gebruikersCol,
        "savedGebruikers",
        true
    );
    LoadData(
        werkBonCol,
        "savedWerkbon",
        true
    );
    LoadData(
        werkBonLijstCol,
        "savedWerkbonLijst",
        true
    );
    LoadData(
        materiaalCol,
        "savedMateriaalCol",
        true
    );
    LoadData(
        materiaalGebruiktCol,
        "savedMateriaalGebruiktCol",
        true
    );
    LoadData(
        verplaatsingCol,
        "savedverplaatsingCol",
        true
    );
    LoadData(
        commentsEnSignatureCol,
        "savedcommentsEnSignatureCol",
        true
    )
)

 

 

What am i doing wrong?


Kind regards,


Anthony

2 REPLIES 2
robcarrington
Frequent Visitor

I've been having the same issue as well, and so has one of my clients, with different tenants. Has this been identified as a common issue?

Moki
Advocate I
Advocate I

Any resolution or work around to this? I am having the same issue.

Helpful resources

Announcements
UG GA Amplification 768x460.png

Launching new user group features

Learn how to create your own user groups today!

Community Connections 768x460.jpg

Community & How To Videos

Check out the new Power Platform Community Connections gallery!

M365 768x460.jpg

Microsoft 365 Collaboration Conference | December 7–9, 2021

Join us, in-person, December 7–9 in Las Vegas, for the largest gathering of the Microsoft community in the world.

Top Solution Authors
Top Kudoed Authors
Users online (2,214)