cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
priyankbhat
Helper III
Helper III

On Premise gateway not coming in powerapps while it is appearing on powerbi site

Hi,

 

Few months back i Installed OnPremise Gateway on my laptop and configured it. I was able to see new gateway appearing in powerapps and msflow. I tried few things and I was able to connect to my development MsSQL database version.

 

Recently i thought to extend one of my Powerapps application which uses sharepoint. I need to move out of sharepoint due to limitations to Ms.SQL database. Now when I tried connecting to database connection failed. 

 

While trouble shooting I removed gateway from powerapps and reinstalled app again. Tried using old gateway keys to reconnect old gateway, even i tried creating new gateway.

 

Now i am unable to see old/new gateway appearing in my powerapps window. Fortunately old and new gateway is appearing in powerbi website.

 

Please suggest how to add my gateway back to powerapp and can start using it.

 

Thanks

Priyank Bhat

8 REPLIES 8
v-siky-msft
Community Support
Community Support

Hi @priyankbhat 

 

Do you mean you can't find the Gateways in PowerApps website?

Have you ever installed PowerBI gateway?

From my experience, installing over top of the existing gateway didn't work, you have to go through a full uninstall, reboot, reinstall to get the gateway showing up in the PowerApps

So go to Uninstall the PowerBI Gateway (old version) and installing the On-premise data gateway version seems to fix the problem.

Best regards,

Sik

Hi @v-siky-msft ,

 

No i have not installed PowerBI gateway before.

 

I have followed steps suggested by you but I am still seeing the same issue. Any other suggestions.

 

Thanks

Priyank Bhat

 

 

Hi @v-siky-msft ,

 

No i am not able to see gateway appearing in powerapps and flow.

 

While same gateway is appearing in Powerbi and I am able to test it.

 

Please find screen short of gateway.

 

Thanks

Priyank Bhat

Interestingly after following steps i am at same position.

 

I create new gateway but results are same. See attached below screenshots.

Capture2.PNGCapture3.PNG

 

Please suggest how to fix this issue.

anyone suggest solution to this issue ?

I have same problem! Any suggest?

I am still waiting for someone to help resolve.

 

Thanks

Priyank

Anonymous
Not applicable

I'm having a similar issue as well. We are using a Gateway with Power BI and Power Apps. We are currently using it in both, and its working. However, when I go to add a new connection to the gateway in Powerapps, I see the same screen, with no gateways found.

Helpful resources

Announcements
UG GA Amplification 768x460.png

Launching new user group features

Learn how to create your own user groups today!

Community Connections 768x460.jpg

Community & How To Videos

Check out the new Power Platform Community Connections gallery!

Welcome Super Users.jpg

Super User Season 2

Congratulations, the new Super User Season 2 for 2021 has started!

Carousel 2021 Release Wave 2 Plan 768x460.jpg

2021 Release Wave 2 Plan

Power Platform release plan for the 2021 release wave 2 describes all new features releasing from October 2021 through March 2022.

Users online (1,819)