cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
schuess
Advocate III
Advocate III

Patch An unknown error occurred

I am following the tutorial by Michael Blythe called The Power of SharePoint and am running into the following issue.

 

I have a button with the following OnSelect

 

Patch(ProjectDetails, LookUp(ProjectDetails, ID=Gallery1.Selected.ID), {PMAssigned:TextInput1})

 

 

When i click the button, i get feedback that something has occurred, however the SP list item is unchanged.

 

 support1.png

 

 If you hover over the highlighet elements, it just says an unknown error has occurred. I have validated that the correct names for the gallery and textbox and button all have the correct names being referrenced.

 

An unknown error has occured.

 

Can you help? Also, What are some good ways to debug an app?

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions

Now i feel stupid. i figured out the issue. 

 
Patch(ProjectDetails, LookUp(ProjectDetails, ID=Gallery1_1.Selected.ID), {PMAssigned:TextInput1.Text})
 
i was missing .Text after TextInput1
 
Fail.
 
Thanks for your help everyone. 

View solution in original post

14 REPLIES 14
VincentYu
Microsoft
Microsoft

Can you provide the Fiddler trace for when this occurs?  Thanks.

just post into a reply?

removed content for privacy.

From our telemetry it would appear that some of the formulas entered may be causing a circular reference, for example:

Textbox1.Text = TextBox2.Text

and

Textbox2.Text = TextBox1.Text

 

that would cause a "loop".

 

Could you double check that something like that is not happening on your app?

I do not see any type of circular reference after further review. This is a very simple app. I am following the tutorial here: 

https://powerapps.microsoft.com/en-us/blog/the-power-of-sharepoint/

 

Other ideas?

Unfortunately I'm unable to find any more information on our error logs to be able to help.

 

If you could please send the client log I can look into it and see if there is anything there to try to identify the problem.

Please send it to carlosag @ microsoft  . com and I can look into it.

The log file would be at (type this in Windows Explorer, % included):

%LocalAppData%\Packages\Microsoft.MSApps_8wekyb3d8bbwe\LocalState\

 

and you 'll find a file that starts with "core_....log".

 

thanks

Have you tried hardcoding the ID and PMAssigned values to see if that's successful? 

I was a site collection admin, added myself to site owners group = No Change

 

Attempted to hard code values and that WORKed. I guess that tells us it is not a permisisons thing.

 

hardcode.png

Can you write the ID and texbox values to the screen of the app so you can make sure they're as expected? It could be something do with the ID being passed, but hard to tell.

Helpful resources

Announcements
PA_User Group Leader_768x460.jpg

Manage your user group events

Check out the News & Announcements to learn more.

Power Query PA Forum 768x460.png

Check it out!

Did you know that you can visit the Power Query Forum in Power BI and now Power Apps

Carousel 2021 Release Wave 2 Plan 768x460.jpg

2021 Release Wave 2 Plan

Power Platform release plan for the 2021 release wave 2 describes all new features releasing from October 2021 through March 2022.

PowerPlatform 768x460.png

Microsoft Learn

Check out our new Discover Your Career Path blog post series and get all the details.

Users online (2,268)