cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Highlighted
Super User
Super User

Picture for person column displays in browser but not when app launched via Teams

I have an app which displays the Picture for a person column in a sharepoint list, along with the name and other data.  The pictures display correctly when I run the published app in a browser (Chrome).  

 

In a browser:
BrowserLaunched.jpg

 

I have also added the very same published app to a Tab in Teams for ease of access, but unfortunately, in Teams, the pictures are not displaying.  (As above, the pictures should be displaying right in from of the large blurred box).  

 

In a Teams Tab within a channel of a Team:

TeamsLaunch.jpg

Also, I should note that when I choose a new person, the people picker also fails to display the picture of the individual.  It only displays name and email.  When I add someone via the browser version, all 3 fields - name, email and picture - display as planned.

 

My question is:  Why are pictures not showing up under Teams within the app and what can I do to get them to display?

5 REPLIES 5
KickingApps
Level 8

Re: Picture for person column displays in browser but not when app launched via Teams

Where are you pulling in the pictures from?  Office365, SharePoint?  

Super User
Super User

Re: Picture for person column displays in browser but not when app launched via Teams

The Person fields are stored in a sharepoint list.  I have two different fields, both exhibiting the same behavior.  Works just fine in the browser and editor.  It's only an issue under Teams.

Power Apps Staff Mr-Dang-MSFT
Power Apps Staff

Re: Picture for person column displays in browser but not when app launched via Teams

Hi @LRVinNC,

The app is likely not picking up the authentication for SharePoint when it's embedded. This happens in mobile devices as well. The browser is working because you're logged into SharePoint in the browser.

TopShelf-MSFT
Level 10

Re: Picture for person column displays in browser but not when app launched via Teams

Thanks for posting in the community @LRVinNC - can you advise if you're still experiencing this issue and if the above reply was helpful?

 

Thank you,

 

@TopShelf-MSFT 

Super User
Super User

Re: Picture for person column displays in browser but not when app launched via Teams

Yes, I am still experiencing it.  Brian's answered explained why it is likely happening but did not solve the problem.  I'm not clear on why the app would not pick up the authentication for Sharepoint while running under Teams?  What other problems might I run into running under Teams if this is true?

Helpful resources

Announcements
thirdimage

Power Apps Community User Group Member Badge

Fill out a quick form to claim your user group badge now!

sixthImage

Power Platform World Tour

Find out where you can attend!

Power Platform 2019 release wave 2 plan

Power Platform 2019 release wave 2 plan

Features releasing from October 2019 through March 2020

SecondImage

Difinity Conference

The largest Power BI, Power Platform, and Data conference in New Zealand

Top Solution Authors
Top Kudoed Authors (Last 30 Days)
Users online (5,713)