cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
csommerfield
Helper I
Helper I

PowerApps On-Prem SharePoint gateway problems with authentication

Hello everyone!

 

I've been encountering an issue with PowerApps and a SharePoint gateway for some time now and it's driving me nuts. 

 

When users are asked to authenticate, the click allow section when first time using the app, it's creating a connection but using their O365 credentials like "firstname.lastname@company.com" whereas the on prem site needs their domain\username in order to authenticate. 

 

I've instructed users to use domain\username but for some reason the connector in PowerApps keeps reverting it back to "firstname.lastname@company.com" as if it were o365 authentication. When it does that, the user cannot see any data in the PowerApps. 

 

Any ideas?

 

Thanks!

1 REPLY 1
csommerfield
Helper I
Helper I

Up

Helpful resources

Announcements
PA_User Group Leader_768x460.jpg

Manage your user group events

Check out the News & Announcements to learn more.

Community Connections 768x460.jpg

Community & How To Videos

Check out the new Power Platform Community Connections gallery!

Welcome Super Users.jpg

Super User Season 2

Congratulations, the new Super User Season 2 for 2021 has started!

Carousel 2021 Release Wave 2 Plan 768x460.jpg

2021 Release Wave 2 Plan

Power Platform release plan for the 2021 release wave 2 describes all new features releasing from October 2021 through March 2022.

Top Solution Authors
Top Kudoed Authors
Users online (1,032)