cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
aadilganie
Advocate III
Advocate III

PowerApps SharePoint Form Not Working Correctly

Hi

I have a SharePoint Custom PowerApps form that seems to buggy after the latest PowerApps release version this morning. The issue soemtimes goes away, however this seems to be happening now for the last couple of hours.

 

When the screen loads theres supposed to be a gallery on the screen. When hovering over the gallery it goes black and when hovering out its goes white/blank, none of the buttons work as well on the screen (theyre also blocked so i click where they should be). Any ideas what it could be?

 

PowerApps On Hover.png

 

PowerApps Out Hover.png

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions

Ok so I have switched of/on the Delayed Load feature and it seems to fix things. So far this is the only one that I picked up if it helps anyone.

 

The feature is experimental as it says so it could be that it would eventually be fixed, I hope.

 

Thanks for your help!

View solution in original post

5 REPLIES 5
v-monli-msft
Community Support
Community Support

Hi @aadilganie,

 

The custom form for SharePoint list should show like below:

Capture.PNG

 

 

But in your screenshot I saw that your form is filled with full screen. Please try to:

1. Change to other browsers to have a test.

2. Delete the custom list form and change to default form. And then change back to custom form again. 

Capture.PNG

 

For your reference:

https://docs.microsoft.com/en-us/powerapps/maker/canvas-apps/customize-list-form

 

Regards,

Mona

Community Support Team _ Mona Li
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.

Hi @Mona,

Thanks for your reply.

 

I will test it out and revert back soon.

 

Thanks!

I have tried switching back to the old form and still does the same thing when switching back. I dont want to delete the custom form as a lot of work has been put in at the moment and to re-do it from scratch is not an option.

 

Theres 2 galleries in the app as a whole, the first gallery works fine but this one doesnt. If I delete the gallery and add a new one it seems to work but after a couple of entries goes back to the same issue posted.

 

The gallery also displayed fine in the play mode of the PowerApps studio so I am guessing that there is a something thats not agreeing with the web version. I have tried microsoft edge as well but does the same as well.

 

Warm Regards,

Aadil

Hi

I think this may be a bug in PowerApps however I am still trying to figure out whats causing it. I have deleted the gallaery thats not working and added it again and everything seems fine. As soon as I do any change to any of the other screens it starts actng weird again.. Basically when the page loads the gallery is just filled with black, but when hovering switches to white.

 

Just an update:

I have tested on Edge, Chrome and FireFox all do same thing. But internet explorer works fine, which is a bit odd.

The firefox was a brand new intsance first tiem used on my system.

 

Chrome and Firefox also show a lot of warnings and errors in the console menu like so:PowerApp Console Error.png

 

 

Ok so I have switched of/on the Delayed Load feature and it seems to fix things. So far this is the only one that I picked up if it helps anyone.

 

The feature is experimental as it says so it could be that it would eventually be fixed, I hope.

 

Thanks for your help!

View solution in original post

Helpful resources

Announcements
UG GA Amplification 768x460.png

Launching new user group features

Learn how to create your own user groups today!

Community Connections 768x460.jpg

Community & How To Videos

Check out the new Power Platform Community Connections gallery!

M365 768x460.jpg

Microsoft 365 Collaboration Conference | December 7–9, 2021

Join us, in-person, December 7–9 in Las Vegas, for the largest gathering of the Microsoft community in the world.

Top Solution Authors
Top Kudoed Authors
Users online (2,375)