cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Frequent Visitor

PowerApps Toggle is default off

Hi Everyone, I am very new to Power Apps and creating forms. I am building a very basic form where user will either toggle it yes or no. I want the toggle to be default off, however in my form, the default is always on.

In Power Apps, the default toggle position is off, but when i run my form on, the toggle is on. 

 

How Can I have it default to off for the users?

 

 
 
1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions

@dshafique95
Your can set the OnNew property for the SharePoint integration to:

NewForm(SharePointIntegration)

And the default value for each item to
ThisItem.FieldName

—-
Please Accept as Solution if this post answered your question so others may find it more quickly. If you found this post helpful consider giving it a Thumbs Up.

View solution in original post

11 REPLIES 11
Super User III
Super User III

@dshafique95 

Put this code in the Default property of the toggle.

false

 

---
Please click "Accept as Solution" if my post answered your question so that others may find it more quickly. If you found this post helpful consider giving it a "Thumbs Up."

Hi, I made it to false, now my form won't open and keeps spinning lol

@dshafique95 

Can you supply a screenshot or GIF of the problem?

Put this code in the Default property of the toggle.: Off

Hi @mdevaney Attached is how it looks on powerApps. sorry Was having issues with uploading a picture for some reason

It won't let me attach more than one pic, so sorry for the extra posts. Attached is how the form looks when I actually edit it

Hi, I get this error when I toggle it to Off. 

 

 

@dshafique95 

Based on your picture I think my original suggestion to make Default false was good.  I'm not sure what you mean by "spinning".  There have been problems with the PowerApps service for the past week so its possible there's an unrelated issue.

 

---
Please click "Accept as Solution" if my post answered your question so that others may find it more quickly. If you found this post helpful consider giving it a "Thumbs Up."

Thanks, I think it might have been a glitch then yesterday, where it kept spinning. I set the default property to false, and now all the new forms show it as off. 

 

A new thing that popped up now is when I edit an existing line item, something that is a "yes" is set to "no" in the form. 

 

See the attached screenshot. The bottom row shows yes for the first 3 columns, however, in the form the toggle is off. 

 

I'm struggling to make the toggle default at off, but match whatever the line item has when editing.

 

Sorry for constantly bothering you

 

thanks 

Helpful resources

Announcements
New Badges

New Solution Badges!

Check out our new profile badges recognizing authored solutions!

New Power Super Users

Congratulations!

We are excited to announce the Power Apps Super Users!

Power Apps Community Call

Power Apps Community Call: February

Did you miss the call? Check out the Power Apps Community Call here.

Microsoft Ignite

Microsoft Ignite

Join digitally, March 2–4, 2021 to explore new tech that's ready to implement. Experience the keynote in mixed reality through AltspaceVR!

Top Solution Authors
Top Kudoed Authors
Users online (27,096)