cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
anshumanyadav
Regular Visitor

PowerApps not calling the Power Automate flow

Hello Community,

 

I am trying to call a Power Automate flow on OnSelect of a button.

But, sometimes the app is not calling the flow and sometimes it does.

In preview mode it is calling the flow everytime I click the button, but when I play the app in edit mode, it is not calling the flow properly, sometimes it calls and sometimes it doesn't. 

 

Below is my code for flow on OnSelect of the button.

DemoFlowAzure.Run(
    JSON(colFlowData),
    "abc",
    galSurveyTemplate.Selected.'Source survey identifier',
    First(
        Filter(
            'Customer Voice survey email templates',
            'Source survey identifier' = galSurveyTemplate.Selected.'Source survey identifier'
        )
    ).'Survey email template',
    JSON(colStakeholders),
    dteSendOn.SelectedDate
);

 

 

Could anyone please help me on how could I fix this issue?

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions

Ok so this is the problem. HTTP connector is a premium connector now, so you will not be able to use it unless you/O365 admin have purchased it. 

View solution in original post

7 REPLIES 7
JamesYumnam
Resolver III
Resolver III

Hi @anshumanyadav , when you play the app and the app does not call the flow, can you see any error message in the edit mode again?
Also, it will be helpful if you could share the flow which you are trying to call from the app.

Hi @JamesYumnam, Thanks for responding.

 

Actually, I am not getting any error neither in the flow nor in the PowerApps.

There is no error messages.

 

After clicking the button, PowerApps keeps on processing (those 5 little dots on top) and subsequently we are forced to restart the PowerApps.

P.s: The flow is quite large as well as confidential to paste here

Any idea why is it happening?

Hello,

 

Can you check whether the flow at least gets started. You can check the same in Flow Run History. If so, then your PowerApp is timing out while waiting for flow to finish its work. Default Timeout for PowerApp is 2 mins and unfortunately it cannot be changed.

Hello @Moreshwar ,

I checked in Flow Run History, it is not even starting.

Ok in that case best would be to remove flow association from PowerApp and then readd it. This does the trick most of the times.

anshumanyadav_0-1625231426909.jpeg

I am getting this error when I am trying to reconnect the flow to PowerApps again.

Ok so this is the problem. HTTP connector is a premium connector now, so you will not be able to use it unless you/O365 admin have purchased it. 

View solution in original post

Helpful resources

Announcements
UG GA Amplification 768x460.png

Launching new user group features

Learn how to create your own user groups today!

Community Connections 768x460.jpg

Community & How To Videos

Check out the new Power Platform Community Connections gallery!

Welcome Super Users.jpg

Super User Season 2

Congratulations, the new Super User Season 2 for 2021 has started!

Carousel 2021 Release Wave 2 Plan 768x460.jpg

2021 Release Wave 2 Plan

Power Platform release plan for the 2021 release wave 2 describes all new features releasing from October 2021 through March 2022.

Top Solution Authors
Users online (1,430)