cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
AlexO
Frequent Visitor

PowerApps work in Chrome but not in IE

My new PowerApps aplication - working in Chrome, but when I open it in IE application is always laoding. Can you halp me?

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions

Hi AlexO,

 

I received your email.  After looking at the screen shot and error messages, it looks like you are embedding PowerApps in classic SharePoint site.  This is not supported on IE and Edge.  

The recommended way would be to use a PowerApps WebPart and embed it into your page, which can then be rendered in either classic or modern mode.

View solution in original post

8 REPLIES 8
VincentYu
Microsoft
Microsoft

Could you please provide the session ID?  To get the session ID, please follow these steps:

 

Open the app that does not open on IE.

Hit F12 to bring up the developer tool

Click on the Console tab

Click on the bottom of the page to place the cursor in the text box where you can type.

Type the following and hit enter:

Core.Telemetry.Log.sessionId;

The session ID should be displayed on top.

AlexO
Frequent Visitor

Can i get something else like this? I did everything that you described, but I get te message: "Core" is udefined.

 

I have this issue when I added my apps to sharepoint web part page. I use that code:

<center><iframe title="Business Card Request" min width="800 px" min height="450 px" width="98%" height="98%" marginheight="5" src="https://web.powerapps.com/webplayer/iframeapp?hidenavbar=true&source=iframe&screenColor=rgba(104,101...
appId=/providers/Microsoft.PowerApps/apps/81974411-3953-458f-a5e2-2fde9fa23203" />

</iframe>

</center>

 

When you hit F12 and click on the Console tab, do you see any errors?  If so, please provide a screen shot of the Console window.  Also, it would be good if you can provide Fiddler trace.  I will send you a private message with my email address.  Please send me Fiddler trace through email.  Thanks.

AlexO
Frequent Visitor

There are no errrors when I press F12. But i have several errors when page is loading - i havn't this errors in Chrome.  I sent the email.

 

Hi AlexO,

 

I received your email.  After looking at the screen shot and error messages, it looks like you are embedding PowerApps in classic SharePoint site.  This is not supported on IE and Edge.  

The recommended way would be to use a PowerApps WebPart and embed it into your page, which can then be rendered in either classic or modern mode.

AlexO
Frequent Visitor

Thank you very much.

Can you give link to manual - how to do this correctly?

Here is the the link to PowerApps web part:

 

https://support.office.com/en-us/article/use-the-powerapps-web-part-6285f05e-e441-408a-99d7-aa688195...

 

I am actually not sure if this will work with SharePoint classic mode on IE and Edge.  You can give it a try.

Can you explain how to get the Powerapp WebPart into a Classic SharePoint page, I am having the same issue. 

Helpful resources

Announcements
Ignite 2022

WHAT’S NEXT AT MICROSOFT IGNITE 2022

Explore the latest innovations, learn from product experts and partners, level up your skillset, and create connections from around the world.

Power Apps Africa Challenge 2022

Power Apps Africa Challenge

Your chance to join an engaging competition of Power Platform enthusiasts.

Super User 2 - 2022 Congratulations

Welcome Super Users

The Super User program for 2022 - Season 2 has kicked off!

September Events 2022

Check out all of these events

Attend in person or online, there are incredible conferences and events happening all throughout the month of September.

Users online (3,204)