cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
irondinges
Advocate II
Advocate II

PowerBI tile - dashboard tiles not showing in list

I am building an app with an embedded BI tile, using the "Power BI tile" object.

 

After selecting the workspace (My Workspace), the dashboard (a newly created dashboard), the "Tile" field remains grayed out.

I have pinned two tiles to this dashboard.

 

I am able to insert tiles from other BI dashboards that were created some time ago.

 

Why am I not able to see these tiles?

 

Based on this thread: https://powerusers.microsoft.com/t5/Building-Power-Apps/Power-BI-dashboard-elements-not-showing-up-a...

I tried to specify new names for the dashboard tiles, but they still aren't appearing.

 

I have closed and re-opened the app several times, however the tiles still aren't showing.

 

In terms of security, there is no issue, the apps, reports and dashboards are all mine and created with my account, I have full access.

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
irondinges
Advocate II
Advocate II

I've once again hit this issue, and the "fix" mentioned earlier did not work.

 

It seems to me that there is something at play here, I'm wondering if there is perhaps some internal polling service that refreshes the tile list?

 

EDIT: After bashing my head against the wall a bit more, I remembered the other tip from one of the other threads: you need to rename the tile after publishing it to the dashboard. Even if it already has a name, it seems PowerApps can only pick it up if it has been renamed.

View solution in original post

3 REPLIES 3
irondinges
Advocate II
Advocate II

I searched a bit further and found the solution on this post:

https://powerusers.microsoft.com/t5/Building-Power-Apps/Power-BI-Tiles-unable-to-find-tiles-in-dashb...

 

Specifically, I signed out from PowerApps, closed the PowerApps tab I was working on, signed in again (without restarting browser), and the tiles were showing.

irondinges
Advocate II
Advocate II

I've once again hit this issue, and the "fix" mentioned earlier did not work.

 

It seems to me that there is something at play here, I'm wondering if there is perhaps some internal polling service that refreshes the tile list?

 

EDIT: After bashing my head against the wall a bit more, I remembered the other tip from one of the other threads: you need to rename the tile after publishing it to the dashboard. Even if it already has a name, it seems PowerApps can only pick it up if it has been renamed.

View solution in original post

thx! This did the job for me. (only after 2h+ of searching every where )

Helpful resources

Announcements
PA User Group

Welcome to the User Group Public Preview

Check out new user group experience and if you are a leader please create your group

secondImage

Demo Extravaganza is Back!

We are excited to announce that Demo Extravaganza for 2021 has started!

MBAS on Demand

Microsoft Business Applications Summit sessions

On-demand access to all the great content presented by the product teams and community members! #MSBizAppsSummit #CommunityRocks

Power Apps June 2021

June Power Apps Community Call

Did you miss the call? Check out the recording here!

Top Solution Authors
Top Kudoed Authors
Users online (19,832)